Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 094 kJ /
500 kcal
Bílkoviny11,07 g
Tuky2,24 g
Vláknina20,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy99,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani ne z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka. Krok 2: Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Krok 3: Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši. Krok 4: Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70oj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70oj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mě se receptík moc líbí,zatím nemám králíka,čekám až dostanu od dcery;-)jak se stane tak ráda vyzkouším:yes:

My jsme králíka s hořčicí nepekli ještě nikdy !! Sice jsem to ještě nikdy nezkoušela, ale už jenom jak se dívám na ty
ingredience, tak už na první pohled jen :no: a :-((
Připadá mi to rovnou jako králík na leču !! :-((:no::no:

borůvka: pokud jsi nezkoušela, nemusíš :no:, možná bys byla překvapena - já zkoušela a :yes: - mmch králík na leču vůbec není špatný:-)

borůvka: Nemůžu se zavděčit všem... :) Tvůj názor beru. Já mám ráda tyto kombinace, jelikož paprika tomu dodá ten šmrnc, rajčata jak by smet. A v kombinaci s tou hořčicí... Uááá :) :-D:-8 Každopádně díky za názor. ;-)

hosta: :-K

Simona Skolakova: Jsem zvědavá, jaká bude Vaše reakce. :) Hlavně na tu kaši...:-p

Králíka máme moc rádi a s hrubozrnnou hořčicí jsem ještě nezkoušela :-)

Jana Remkova: No vidíš to, člověk se stále učí. :) My vždy pekli králíka s kremžskou hořčicí, tak jsem zkusila tu hrubozrnnou... A je to fajn. :)

Tématické fráze:
kralik na rajcatech a paprice, pečený kralik recepty pro kuchařka pro dceru, pečený králík na rajčatech a paprice, kralik s rajcaty a parikami, kuchařka pro dceru /pečený králík, pečený králík s rajčaty a paprikami, pečený králík na paprice, králik na paprika na rajčeti, peceny kralik na paprikach a rajčatech, nejlepší pečený králík s paprikami a rajčaty, králík s hrubozrnou hořčicí, pečený králík na rajčatech a paprikách, králík na rajčatech, králík na rajčatech a paprikách, králík na hořčici, kralik spaprikou, kralik s paprikou a rajcetem, recept na pečeného králíka s hořčicí, kralik s rajcaty a paprikami

Suroviny:
králík, rajče, paprika čerstvá žlutá, hořčice hrubozrnná, česnek, sůl, olej olivový, brambory, jablko, celer, kmín drcený, máslo, mléko, okurka čerstvá, sůl bylinková, ocet, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu