Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Vaječná sladká omeleta, která sklízí úspěch napříč generacemi. Lehká jako obláček a na jazyku se jen rozplyne. Ozdobit ji můžete čerstvým ovocem či šlehačkou, ale výborná bude i namazaná marmeládou a pocukrovaná.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 009 kJ / 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 8,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ao7
Moje poznámka
Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ao7
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 54 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 2 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
sladká omeleta,
sladká omeleta recept,
amoleta sladká,
vajecna omeleta na sladko,
sladké omelety,
recepty na omelety sladké,
piskotova omeleta,
omeleta sladka,
recept na omelety sladké,
omeleta na sladko,
omeleta monaco,
vaječná omeleta sladká,
sladká omeleta recepty,
recept sladká vaječná omeleta,
omeleta monako,
stěpánská amoleta,
sladká vaječná omeleta,
sladké amolety,
sladka amoleta,
štěpánská omoleta
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
sůl,
šlehačka,
ovoce,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (22)
polarka101: Vždycky mám omeletu vysokánskou, vypadá to velice slibně, zakrývala jsem ji i pokličkou, aby se prohřívala i z vrchu. Zprvu jsem pánev víc rozehřála, to bylo spodem rychle a pálilo se, když jsem ji otočila, tak zcela spadla celá omeleta. Od té doby stále zkouším vhodnou teplotu, pokličku i bez. Asi ji zase smažím moc pomalu, po otočení omeleta hodně spadne. Manžel všechny pokusy sní, nevyhodím nic. Ale denně tvrdošíjně dělám další. A taky se olej vždycky zcela vsákne. Na druhou stranu mám zase přidat oleje? Kolik? Jen tak potřít, nebo víc? Díky, tecept se mi líbí. Ještě to tak prima zvládnoit, jako na fotce a jsem spokojená.
Z kolika vajíček ji děláš? Ta na fotce je ze dvou. Zkus přidat malinko víc mouky, třeba nespadne, když bude těsto pevnější...pokud při otočení spadne, bylo těsto buď dost řídké nebo omeleta málo propečená.
Při smažení ji nezakrýváme, pekla jsem ji na malé pánvičce (omeleta menší a vyšší) i na normální pánvi, kde byla trošku nižší. Oleje dávám málo, při otočení omelety můžeš přikápnout. Máme nepřilnavé pánve, smaží se na nich dobře.
Moje mamka ji smažila, my taky, takže asi to není ta dokonalá Štěpánská
Je vynikající, že?
...ale spíše mě přeqapuje, že tu rcp ze zlatého fondu světové kuchyně doposud nebyl
Já mám také pocit, že to znám, ale fakt nevím, jak se to jmenovalo....
Ovšem v podobných ta Štěpánská hovězí pečeně, to je teda síla........
Našla jsem ji jako Štěpánskou nebo i Monako se jí prý říká....a sestra si dost pamatovala recept, tak jsme to daly dohromady.
Ano, přesně, i já mám vzpomínky na jídla, která jsou pro mě spjata pouze s mou babičkou