Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Vaječná sladká omeleta, která sklízí úspěch napříč generacemi. Lehká jako obláček a na jazyku se jen rozplyne. Ozdobit ji můžete čerstvým ovocem či šlehačkou, ale výborná bude i namazaná marmeládou a pocukrovaná.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 009 kJ / 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| Tuky | 15,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 8,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ao7
Moje poznámka
Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ao7
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 11 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Martinské rohlíčky
boomgo před 1 hodinou
Hovězí svíčková na smetaně
JirkaB před 7 hodinami
Sachr dort z jablek
KristinaT před 7 hodinami
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 8 hodinami
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 9 hodinami
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 10 hodinami
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
sladká omeleta,
sladká omeleta recept,
amoleta sladká,
vajecna omeleta na sladko,
sladké omelety,
recepty na omelety sladké,
piskotova omeleta,
omeleta sladka,
recept na omelety sladké,
omeleta na sladko,
omeleta monaco,
vaječná omeleta sladká,
sladká omeleta recepty,
recept sladká vaječná omeleta,
omeleta monako,
stěpánská amoleta,
sladká vaječná omeleta,
sladké amolety,
sladka amoleta,
štěpánská omoleta
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
sůl,
šlehačka,
ovoce,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (22)
polarka101: Vždycky mám omeletu vysokánskou, vypadá to velice slibně, zakrývala jsem ji i pokličkou, aby se prohřívala i z vrchu. Zprvu jsem pánev víc rozehřála, to bylo spodem rychle a pálilo se, když jsem ji otočila, tak zcela spadla celá omeleta. Od té doby stále zkouším vhodnou teplotu, pokličku i bez. Asi ji zase smažím moc pomalu, po otočení omeleta hodně spadne. Manžel všechny pokusy sní, nevyhodím nic. Ale denně tvrdošíjně dělám další. A taky se olej vždycky zcela vsákne. Na druhou stranu mám zase přidat oleje? Kolik? Jen tak potřít, nebo víc? Díky, tecept se mi líbí. Ještě to tak prima zvládnoit, jako na fotce a jsem spokojená.
Z kolika vajíček ji děláš? Ta na fotce je ze dvou. Zkus přidat malinko víc mouky, třeba nespadne, když bude těsto pevnější...pokud při otočení spadne, bylo těsto buď dost řídké nebo omeleta málo propečená.
Při smažení ji nezakrýváme, pekla jsem ji na malé pánvičce (omeleta menší a vyšší) i na normální pánvi, kde byla trošku nižší. Oleje dávám málo, při otočení omelety můžeš přikápnout. Máme nepřilnavé pánve, smaží se na nich dobře.
Moje mamka ji smažila, my taky, takže asi to není ta dokonalá Štěpánská
Je vynikající, že?
...ale spíše mě přeqapuje, že tu rcp ze zlatého fondu světové kuchyně doposud nebyl
Já mám také pocit, že to znám, ale fakt nevím, jak se to jmenovalo....
Ovšem v podobných ta Štěpánská hovězí pečeně, to je teda síla........
Našla jsem ji jako Štěpánskou nebo i Monako se jí prý říká....a sestra si dost pamatovala recept, tak jsme to daly dohromady.
Ano, přesně, i já mám vzpomínky na jídla, která jsou pro mě spjata pouze s mou babičkou