Suroviny
Porce: 4 (koláčová forma 20 cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 767 kJ / 1 378 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,34 g |
Tuky | 75,95 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 144,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.
Krok 2: Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není to podmínkou, ale tajemství jeho křehkosti je právě v tom, že ho necháme v ledničce odpočívat.
Krok 3: Připravíme si náplň a to tak, že smícháme tvaroh s cukrem moučkovým, vanilkovým, žloutkem, přidáme muškátový oříšek, skořici.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180°C.
Po zhruba dvou hodinách vyndáme z lednice těsto. Vyválíme nebo přímo natvarujeme do formy na koláč. Kousek těsta si necháme, abychom měli z čeho udělat mřížku. Krok 5: Těsto zpracované v koláčové formě potřeme mírně jednou lžící marmelády, nejlepší je nějaká pikantní, např. dávám rybízovou nebo citronovou mám-li. Krok 6: Poté dáme vrstvu tvarohu, rozetřeme směrem od středu ke krajům. Na vrstvu tvarohu dáme několik koleček na velmi tenké plátky nakrájeného citronu - biocitronu. Krok 7: Nyní zbytek těsta vyválíme a radýlkem uděláme proužky pro mřížku na koláč. Proužky natvarujeme na koláč a dáme do předhřáté trouby péci asi tak na 25 minut. Protože je to malý koláček dávám většinou do remosky.
Po zhruba dvou hodinách vyndáme z lednice těsto. Vyválíme nebo přímo natvarujeme do formy na koláč. Kousek těsta si necháme, abychom měli z čeho udělat mřížku. Krok 5: Těsto zpracované v koláčové formě potřeme mírně jednou lžící marmelády, nejlepší je nějaká pikantní, např. dávám rybízovou nebo citronovou mám-li. Krok 6: Poté dáme vrstvu tvarohu, rozetřeme směrem od středu ke krajům. Na vrstvu tvarohu dáme několik koleček na velmi tenké plátky nakrájeného citronu - biocitronu. Krok 7: Nyní zbytek těsta vyválíme a radýlkem uděláme proužky pro mřížku na koláč. Proužky natvarujeme na koláč a dáme do předhřáté trouby péci asi tak na 25 minut. Protože je to malý koláček dávám většinou do remosky.
Zveřejněno 17. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mřížkový koláč s vitamínem mládí (C)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y98W
Moje poznámka
Mřížkový koláč s vitamínem mládí (C)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y98W
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 14 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 14 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 6 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 8 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 8 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 9 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 9 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 9 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 10 hodinami
Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Dasaja před 11 hodinami
Tématické fráze:
mřížkový koláč recept do remosky,
mřížkový koláč do remosky,
mřížkový koláč do remosky recepty,
mřížkový tvarohový koláč,
jablkový koláč z hery,
jak udelat mrizky na koláč,
mřížkový koláč s rybízem
Suroviny:
mouka,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
kůra citronová,
šťáva citronová,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
ořech muškátový,
skořice,
citron bio,
marmeláda
Komentáře (7)
https://www.toprecepty.cz/album.php?id=2551
Vím, používám tři remosky
No, ale ta otázka se netýkala ani remosky, ani teploty
Proč?
...a peče se při cca 175°C