Mleté se šmakounem

spagetka Kuchařka: spagetka

Mleté maso 8 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího
100 g šmakouna Mexico (1/2 balení)
100 g chilli oleje s medvědím česnekem (nahradíme 2 str. česneku, troškou oleje a mletým chilli)
pár kapek chilli ABC omáčky
sojová omáčka s houbovou příchutí – dle chuti
rybí omáčka – dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.

  2. Šmakouna nakrájíme na drobné kostičky, můžeme i nahrubo nastrouhat a přidáme do směsi.

  3. Velmi pečlivě promícháme (osobně používám na takovéto „hňácání“ nejraději nejdokonalejší nástroj, který je na konci paže) a necháme alespoň hodinu odležet.

  4. Vytvoříme ze směsi kuličky, která lehce stiskneme do tvarů placiček o průměru cca 5 cm a pozvolna prosmažíme do zlatova.

  5. Podáváme s různými zeleninovými saláty, brambory na různé způsoby apod.

Poznámka

Z uvedeného množství jsem udělala 11 placiček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mleté se šmakounem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    nanny: Děkuju :-K, mně tam opravdu chutnala, samozřejmě to chce nepřehnat a jen dle chuti

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3super ,myslim ze ta sojovka s houbovou prichuti se tam hodi:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    tejaja: děkuji:-K:-K. Mně to tam chutnalo, ale nakonec je to o variabilitě ;-)
    S tou červenou řepou to výborně ladí

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nápad veľmi dobrý, ja by som len vynechala sójovku a rybaciu omáčku.Ale ten Šmakoun v mäse sa mi páči.:yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    mika59: Děkuji:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Dooga: Díky. :-K Vašku, já měla medvěda naloženého v docela ostrém oleji s chilli (dávala jsem tam ty sušené papričky), takže pro mne to bylo tak akorát a ještě jsem tam přidala ty trošku také ostřejší omáčky, já zas až tak pálivé nemusím

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Ta já bych vynechal česnek a přitvrdil na chilli. <3 Jinak SUPER nápad s tím Šmakounem. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty se šmákounem mleté maso sojová omacka recepty přesolené mleté maso pomazánka ze šmakouna šmakoun recepty přesolené mleté maso recepty šmakounem, chilli šmakoun recepty recept se šmakounem co přidat do přesoleného masa mletého recepty ze šmakouna abc chilli omáčka sojové a chili omáčky abc

Zapomněl/a jsem heslo