Mleté se šmakounem

spagetka Kuchařka:

Mleté maso 8 názorů

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

500 g mletého hovězího
100 g šmakouna Mexico (1/2 balení)
100 g chilli oleje s medvědím česnekem (nahradíme 2 str. česneku, troškou oleje a mletým chilli)
pár kapek chilli ABC omáčky
sojová omáčka s houbovou příchutí – dle chuti
rybí omáčka – dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.

  2. Šmakouna nakrájíme na drobné kostičky, můžeme i nahrubo nastrouhat a přidáme do směsi.

  3. Velmi pečlivě promícháme (osobně používám na takovéto „hňácání“ nejraději nejdokonalejší nástroj, který je na konci paže) a necháme alespoň hodinu odležet.

  4. Vytvoříme ze směsi kuličky, která lehce stiskneme do tvarů placiček o průměru cca 5 cm a pozvolna prosmažíme do zlatova.

  5. Podáváme s různými zeleninovými saláty, brambory na různé způsoby apod.

Poznámka

Z uvedeného množství jsem udělala 11 placiček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mleté se šmakounem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    nanny: Děkuju :-K, mně tam opravdu chutnala, samozřejmě to chce nepřehnat a jen dle chuti

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3super ,myslim ze ta sojovka s houbovou prichuti se tam hodi:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    tejaja: děkuji:-K:-K. Mně to tam chutnalo, ale nakonec je to o variabilitě ;-)
    S tou červenou řepou to výborně ladí

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Nápad veľmi dobrý, ja by som len vynechala sójovku a rybaciu omáčku.Ale ten Šmakoun v mäse sa mi páči.:yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    mika59: Děkuji:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Dooga: Díky. :-K Vašku, já měla medvěda naloženého v docela ostrém oleji s chilli (dávala jsem tam ty sušené papričky), takže pro mne to bylo tak akorát a ještě jsem tam přidala ty trošku také ostřejší omáčky, já zas až tak pálivé nemusím

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Ta já bych vynechal česnek a přitvrdil na chilli. <3 Jinak SUPER nápad s tím Šmakounem. :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo