Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvý krémový sýr

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 12. 2016 16:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie838 kJ / 200 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky5,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,50 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.

Volně podle Apetitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gábik

19. 12. 2016 09:24

Zdravím, tento sýr dělám, jmenuje se Panýr.
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.

tejaja tejaja

12. 12. 2016 10:18

sikulka7: Je to mimo receptu, ale nedá mi to nenapísať. :-) My sme na testovanie mlieka mali kocúrika. Miloval mlieko, kupujeme ho z autíčka, ktoré vozí mlieko z neďalekej farmy. Keď sme boli u dcéry, susedka mu naliala mlieko, krabicové. Ani sa ho nedotkol. Tak sme testovali, raz také, potom onaké...ale krabicové. Oňuchal, mlieko nechal. Chodil za nami po byte a mraučal. Bol zvyknutý, že každé ráno dostal trocha mliečka. Keď sme mu po týždni naliali to z farmy, išiel sa zadláviť. Takže pre nás to bolo jasné, krabicové len v krajnej núdzi.:-D

sikulka7

12. 12. 2016 09:59

Jana Pá: Mléko přímo od kravičky? Ano, pila. Moje babička měla v jižních Čechách hospodářství a my jako děti stály povinně s plecháčkem u babičky, když dojila. Jak jsme to nesnášely, napěněné,teplé mléko. Když nikdo nekoukal, tajně jsme ho vylévaly. Po vychladnutí nám moc chutnalo. Ještě nedávno jsem kupovala mléko u nás od jedné farmářky. Můžu porovnávat. I proto nekupuju krabicové mléko. .

Jana Pá

11. 12. 2016 14:35

sikulka7: Jen tak mimo - už si pila mléko přímo od kravičky ?, tj. vzít konvičku a jít za hospodářem a ten nadojí např. u nás to bylo 3 l/6 Kč., ale jinak už jsem ....pst .

sikulka7

9. 12. 2016 22:56

jarda Kadic: To je zajímavé, já jsem taky kdysi byla v nemocnici s infarktem a žádné mléko mi nedávali. Napomáhá léčení? Možná jenom šetřili..........:-(

sikulka7

9. 12. 2016 22:53

hosta: Ale zkyslo, mám to vyzkoušené, i tvaroh jsem z toho "čerstvého" mléka vyrobila. Líbí se mi, jaká debata se vyvinula kolem krabicového mléka. Tak to má být, ať si každý v klidu řekne svůj názor.

sikulka7

9. 12. 2016 22:48

jarda Kadic: Ano, souhlasím, proti krabicovému čerstvému mléku nebojuju a tiše doufám, že je poživatelné.:-*

hosta hosta

9. 12. 2016 22:31

casino: Je krémový - asi jako hustější vaničkový tvaroh. UHT mléko samo o sobě zkysnout nemůže, protože teplota 135 st., které je krátkodobě vystaveno, zničí všechny bakterie, tedy i ty potřebné ke zkysnutí. Myslím, že by nezkyslo ani to kupované "čerstvé" mléko bez přidání kefírové kultury.

casino

9. 12. 2016 21:50

"Čerstvý krémový sýr"
A je opravdu krémový? :-O
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému:-D Šlo o krabicové mléko za horka vysrážené kyselinou:yes: UHT krabicák lze opravdu kyselinou vysrážet:-)
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody;-)
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk:-((

jarda Kadic jarda Kadic

9. 12. 2016 16:54

Víte,ja bych to možná taky nevěděl,ale když jsem byl s infarktem v nemocnici,davali nám hodně mléka,což já nemusím.Tak jsem si ho chtěl nechat zkysnout,to mám celkem rád.A vyšlo mi z toho právě to smradlavé cosi:-D
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář;-) Záleží na tom,jak dlouho má na jakou teplotu bylo při výrobě mléko zahřáto: pasterované je zahřáté na 70- 80 stupňů delší dobu, UHT pouze na pár sekund,ale teplotu vyšší,než 130 stupňů.Proto prý UHT má v sobě i vse,comtam má být.Toť vse,co jsem si zapamatoval:-p

jarda Kadic jarda Kadic

9. 12. 2016 16:44

hosta: Za to mohlo to kefírové mléko;-) samotné trvanlivé by se nesrazilo,pouze by se zkazilo:-p

hosta hosta

9. 12. 2016 16:27

sikulka7: jarda Kadic: Já vám to věřím, určitě to má k mléku čerstvému daleko, proto mne - a určitě i Aničku - překvapilo, že se bez problému srazilo, nezhořklo a ztvarohvatělo.

jarda Kadic jarda Kadic

9. 12. 2016 16:10

sikulka7: Krabicové,vlastně jakékoli "trvanlivé" mléko je "mrtvé" mléko, kvasinky,které jsou zodpovědné za zkysnutí mléka v něm nejsou.Právě proto je "trvanlivé".Ano,je to prostě bílá voda.;-(Existuje krabicové " normální" mléko,tam pak ale není napsáno,že je trvanlivé.:-(

sikulka7

9. 12. 2016 15:50

Anna Kocikova: Ještě jednou - viděla jsem váš odkaz na zadní stranu krabicového mléka - jak vidíte, neuvádějí původ ingrediencí, proč? Můj manžel mi říkal- z mléka bys mohla klidně vyžít, mimo vitamínu C obsahuje všechno - vitamíny, minerály, bílkovinu i ostatní živiny. Kde na tom návodu jsou? Co je to za nic neříkající tuk? Proč nenapíší o jaký tuk se jedná? A bílkoviny? Jsou přírodní?Proč do mléka přidávají sůl? Zamyslete se.

sikulka7

9. 12. 2016 15:41

Anna Kocikova: Vždyť jsem to napsala - pijte si ho dál, ale já ho leta nekupuju a už nikdy ho nekoupím !!!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr

Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Čerstvý krémový sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWxl