Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,20 g |
| Tuky | 12,41 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 81 mg |
| Sodík | 4,00 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 5,30 g |
Postup přípravy
Náplň nám zabere asi 1/3 plochy králičího plátku. Roládu zatočíme. Vezmeme další plátek šunky a položíme jej na roládu. To je důležité, aby se králičí maso při pečení nevysušovalo.
Potravinářským provázkem rolády svážeme. Krok 2: Rolády vložíme do pekáče, poklademe listy šalvěje a větvičkou tymiánu. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme přikryté 25 minut. Pak pekáč odklopíme, podlijeme vínem a necháme péct nepřikryté dalších 45 minut na 180 °C. Za uvedenou dobu se nám rolády krásně propečou. Vyndáme je na prkénko a necháme lehce vychladit. Pak je osvobodíme od provázků a dáme do samostatné nádoby. Udržujeme v teple. Krok 3: Ze smetany, mouky, hořčice, rajského protlaku a 1-2 naběraček horkého přecezeného výpeku vymícháme hladkou zavářku. Budete-li chtít více omáčky, můžete výpek nahradit 1 naběračkou horkého vývaru z kostí králíka. Krok 4: Výpek přecedíme do kastrolu, ve kterém budeme připravovat omáčku. Přivedeme k varu a postupně, za stálého prošlehávání metličkou, přiléváme připravenou zavářku. Na opravdu mírném ohni ji necháme provařit asi 15 minut. Krok 5: Na úplný závěr přidáme plátek másla, promícháme a hotovou omáčku odstavíme. Vznikne nám úžasně jemná a chutná omáčka. Podáváme s kousky velikonoční nádivky nebo s přílohou, kterou máte rádi.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Moje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 18 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 20 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 25 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 43 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 52 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 2 hodinami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak vykostit kralika,
roláda z králíka,
velkonoční pečení,
roláda plněná velikonoční nádivkou,
nádivka s králikem,
králičí rolada,
velkonoční menu recepty,
velkonoční jídla,
velkonoční meny,
roláda z vykosteneho králíka,
roláda z vykoštěného lrálíka,
hovězí závitky plněné vaječnou nádivkou,
schwarzwaldská šunka,
schwarzwaldská roláda,
schwarzwaldská šunka recept,
recepty kralik rolada,
velkonoční králik,
kuřecí roláda plněná nádivkou,
recepty z králíka,
králik domácí recepty
Suroviny:
králík,
hořčice francouzská,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
šunka schwarzwaldská,
listy kapustové,
ledvinky králičí,
šalvěj,
tymián,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
hořčice,
protlak rajčatový,
máslo
Komentáře (7)