Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 140 min

140 min (140 min příprava)

10. 1. 2017 17:52

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie15 035 kJ / 3 594 kcal
Bílkoviny64,91 g
Tuky232,66 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 749 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy304,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Germknödel, to je typický rakouský pokrm. Jedná se vlastně o velké kynuté knedlíky, plněné povidly a zalité vanilkovou omáčkou a posypané mákem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aknel1

14. 1. 2017 15:56

Tohle zkusím... jen si opravte název - ve slově knedlík chybí "l"

La Furi Roja La Furi Roja

11. 1. 2017 12:21

Tohle jídlo jsem si kdysi dávla v rakouských Alpách a vůbec jsme nevěděli, co mi přinesou. No, já jako nesnášenlivec sladkých jídel byla příjemně překvapená a moc mi to chutnalo.

tejaja tejaja

10. 1. 2017 20:45

cathleen: Ivka, ja len konštatujem.
Ďakujem za palce nadol pri mojom komentári. Len by ma zaujímalo, čo zlé som napísala.

Dajda Dajda

10. 1. 2017 20:41

Navíc recept tu už je, a to nejednou, což bohužel je vedle doslovného přepisování cizích receptů další nešvar těchto jinak velmi pěkných stránek. :no:

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 1. 2017 20:31

tejaja: dovolím si odporovat. Platit to přestane, pokud to přestaneme vyžadovat;-)
Stále patří k základní slušnosti k převzatému receptu přidat zdroj.

casino casino

10. 1. 2017 20:10

No, toto je aspoň ten lepší případ: autorka rcp skutečně realizovala:yes: a dokonce inovovala - ze dvou druhů pukačů udělala jeden: s mákem i omáčkou, že:-)

tejaja tejaja

10. 1. 2017 19:56

hosta: To už dávno neplatí.:-((

hosta hosta

10. 1. 2017 19:52

casino: ano - krásné, tento recept je z nich bezezbytku okopírován. Bývalo tu dobrým zvykem alespoň uvádět zdroj:-(

casino casino

10. 1. 2017 19:10

janek53:
Díky za tip...:-) Krásné stránky:yes:
http://www.kublanka.cz/index/germknodel

janek53 janek53

10. 1. 2017 18:33

kublanka?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rakouský kynutý knedlík germknödel germ knedl rakouský germknodel velký kynutý knedlík domácí kynutý knedlík germ knodel kynutý knedlík s vanilkovou omáčkou germknedl kublanka germ rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou rakousky sladký knedlík knedlík s vanilkovou omáčkou alpský knodel rakouský knodel rakouský kynutý knedlík plněný povidly rakousky plneny knedlik rakouský povidlový knedlík domácí kynuté knedlíky germknedl recept

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, máslo, vejce, sůl, povidla švestková, lusk vanilkový, šlehačka, cukr krupice, žloutek

TopRecepty.cz

Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4nGJ