Špagety 2

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 2 názory

57

Suroviny

8 rajčat
2 cibule
8 stroužků česneku
panenský olivový olej
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
1 lžička petrželové nati (může být i sušená)
pepř
pálivá paprika nebo 1 feferonka
sůl
80 g másla
parmazán
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej do výšky asi půl centimetru. Nakrájenou cibuli na něm lehce opražíme a přidáme rajčata nakrájená na osminky. Okořeníme oreganem, bazalkou, petrželovou natí.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papriku nebo feferonku. Za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme na jemno nakrájené 4 stroužky česneku, máslo a necháme dalších 10-15 minut dusit.

  3. Hotovou pomarolu necháme na teple, než se uvaří špagety. Do velkého hrnce nalijeme 2/3 vody, osolíme plnou hrstí soli, přidáme zbývající stroužky česneku, každý rozkrájený na 3 dílky, zakápneme olivovým olejem a přivedeme k varu.

  4. Do vařící vody vložíme špagety a vaříme podle druhu asi 8 minut al dente (na skus pevné). Uvařené scedíme a pokapeme panenským olivovým olejem.

  5. Podáváme samostatně - každý si ochutí špagety na svém talíři podle vlastní chuti. Nakonec posypeme strouhaným čerstvým parmazánem.

Poznámka

K pití doporučuji červené víno, může však být i bílé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety 2

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, na boďana, jak píšeš, jsi zapoměla:-)):-D Máš to mooc hezké!:yes: Takže já dávám první +;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagety můžeme s čímkoliv a kdykoliv, tyhle jsou taky dobrý. Místo petrželky, kterou momentálně nemám, jsem dala pažitku. Dala jsem fotky a dávám boďana:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo