Špagety podle Lubora Kostelky

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Pro začátečníky 12 názorů

Suroviny

300 g špaget
100 g slaniny (uzeného špeku)
3 stroužky česneku
100 ml kečupu
100 g tvrdého sýru (Gran Moravia)
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi popustíme a orestujeme slaninu (uzený špek). Přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme ovonět a přidáme kečup. Prohřejeme.

  2. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme špagety.

  3. Servírujeme na talíře, dolů špagety, na ně směs a nastrouhaný sýr.

Poznámka

Pozn.: kvalitní špek většinou pustí dost tuku, pokud ne, můžeme přidat trochu sádla nebo oleje, vhodný je i Iberijsky špek.

Sýr může být i uzený nebo ementál nebo jiný parmezanoveho typu. Uvádím jeden z možných způsobů servírováni, tak jak to mám rád já, postupně se prohrabovat až na dno.

http://www.miric.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety podle Lubora Kostelky

  • Lenunka Lenunka

    Penam: a není to škoda? nebylo by lepší, kdyby se učili vařit rovnou dobrá jídla? ovšem když budou hledat recept pro začátečníky a najdou špagety s kečupem, tak tenhle trend bude bohužel pokračovat:-(

    Odpovědět

  • Penam Penam(neregistrovaný)

    Začátečníci vaří z kečupu, polévky z kostek .......

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    Co je na tom receptu špatného? A v 70-80 letech se jedlo hůř než teď ?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    clupmi: Už jsem to pochopila, Vy smíte, já ne! :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    clupmi: Taky jsem v minulém století žila. Ale v mnoha směrech jsem se posunula dál. A plácat iberijský špek a parmezán do jídla, ve kterém nakonec všechno přehluší kečup, je nehospodárné a nelogické. Ráda nad tím, co jím a nabízím k jídlu, přemýšlím. Howgh.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Lenunka: Tahle varianta mi chutná ze všech nejvic. A v jednoduchosti je síla a navíc je to recept v kategorii pro začátečníky.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Dajda: Pokud jste si nevšimla, tak na nějaké kopírování se tady nikdy nehrálo. Na recept nemá nikdo patent. Já jsem ho odposlouchal na F1. Stejné rádio vydávalo můj recept za svůj deset minut poté, co jsem ho zveřejnil na svém blogu. Kolik receptů je tady jen kompilací a variant na stejné tema?

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    zizala: Názory se různí. Neni nikde žádný zákon, co má komu chutnat. Omlouvám se, že jsem žil v minulém stoleti.

    Odpovědět

  • Zástěra Zástěra(neregistrovaná)

    A vosy štípají a štípají:no:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Hurá, už nevadí, když se recepty od někoho "obšlehnou":-! Nebo že by pro každého platily jiné zásady:-? 8-(

    https://www.toprecepty.cz/recept/39706-lehky-letni...
    https://www.toprecepty.cz/recept/29074-belgicky-sp...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Takhle se vařilo v 70-80. letech minulého století, někteří ještě dnes pokládají recepty z té doby za středobod české gastronomie :-D a nedokážou tento neblahý a naprosto neinspirativní trend opustit. Věřím, že i sám pan Kostelka by dnes proti zveřejnění receptu - jakožto inspirace - protestoval. ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    špagety polité kečupem? hmmm...ten Gran Moravia to nezachrání teda

    Odpovědět

Tématické fráze: jak se vari špagety kolik minut se vaří špagety špagety začátečník lehké recepty na směr na špagety bez kečupu kuchařka od pana kostelky grand moravia recepty grand moravia syr v receptech bol špagety špagety kečup česnek a sýr kolik minut se.vari spagety sýr grand moravia v receptech boloňské šp grand moravia sýr na boloňské špagety

Zapomněl/a jsem heslo