Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bretaňské fazole

Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 6. 2009 20:08

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie11 414 kJ / 2 728 kcal
Bílkoviny33,76 g
Tuky216,30 g
Vláknina58,70 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,89 g
Sůl9,60 g
Sacharidy152,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.

Tento a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3451

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

16. 6. 2011 20:45

Bylo mi jasne, ze je to dobre, tak jsem to dnes udelala k obedu a melo to uspech. Pouzila jsem taky oregano, protoze se mi tam pocitove vic hodi.:yes:

happy.lenulka happy.lenulka

23. 11. 2010 16:51

mňam :-):yes:

mourynka

11. 10. 2010 12:07

Děkuji za výborný recept.:-pPosílám bodík.:yes:

mirca75 mirca75

28. 11. 2009 16:02

Výbušná:-)jestli dovolíš,přidám k tobě fotky "tvých" fazolí;-).Jak už jsem jednou psala,dělám jako ty,jen nezahušťuji a dochucuji oregánem:-p.Minule jsem je dělala k obědu a vzpoměla jsem si u nich na tebe:-8.Boďku už jsem dala minule,tak teď jen ty fotečky:-)-kdyby vadili,tak dej vědět-smáznu:-).

kačenka

30. 7. 2009 19:55

hmmmm....vypadá to moc dobře...:yes::-!:-D:-p

Jenda1 Jenda1

28. 6. 2009 10:41

Mám uloženo, určitě takovou rychlovku někdy použiji;-).
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

mirca75 mirca75

28. 6. 2009 10:10

Výbušná:-)tak v sekané by mi tedy taky nechutnala:-(.A srovnání Oregano-Majoránka snad ani není možné:-O,vždť každá bylinka je dost specifická s ojedinělou chutí-alespoň pro mě;-).Oregano používám hlavně do italské a částečně i luštěninové kuchyně(hlavně na fazole) a majoránku do mletých mas,skopového masa,polévek,..aj.Hlavně mám tu možnost si je pěstovat na bylinkovém záhonku a tak mám vždy po ruce čerstvé a tudíž nádherně voňavé:-*.Jejda:-O jsem se nějak rozepsala,tak už končím a jdu slintat nad fazolovými fotečkami:-p;-)

vybusna vybusna

28. 6. 2009 08:57

mne dosla minule majoranka a tak som do fasirky (sekana) dala oregano...manzel v poho...ale ja...ja som to vobec nemohla jest...tak mi tam to oregano vadilo....tak som uz velmi opatrna.....uz neverim tym reciam, ze majoranku mozno nahradit oreganom, ze su si podobne...:-)

spagetka spagetka

28. 6. 2009 08:53

Tohle dělávám jen s jiným kořením - tymián, pepř, oregano apak už stejně.;-):-p:yes:

mirca75 mirca75

28. 6. 2009 08:08

Výbušná:-)Dělám,milujeme je,jsou skvostné(jen místo majoránky dávám oregano:-p)-takže bez dlouhých řečí letí boďka jako hrom;-):-D

janatka janatka

27. 6. 2009 21:55

Tak to určitě vyzkouším.Už mám recept který dlouho sháním,protože to dětem chutná v jídelně a já nevědala jak se to dělá.Použiji fazole v rajčatové omáčce.

pipre pipre

27. 6. 2009 21:41

Fazole v konzervě používám k přípravě polévek, přílohy a také nahusto s párkem a chlebem, když potřebuji něco narychlo, protože se nepotřebují dlouho vařit :-)Tento recept určitě použiji. Bodík:yes:

Patricie

27. 6. 2009 21:01

Tohle vůbec neznám, ale ukládám a vyzkouším. Vypadá recept zajímavě.+:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzervě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazole recept fazole z konzervy recepty fazole v konzervě recept recept na fazole z konzervy brataňské fazole jak dlouho vařit fazole fazole po bretoňsku bretaňská omáčka cim nahradit majoranku

Suroviny: fazole červené, slanina oravská, olej, cibule červená, česnek, mouka hladká, tymián sušený, rozmarýn, nať petrželová, majoránka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pasírované rajčata, kečup pikantní, cukr

TopRecepty.cz

Bretaňské fazole

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG0P