Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 822 kJ / 2 826 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,17 g |
Tuky | 79,21 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 453 mg |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 441,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta vmícháme měkké máslo – nesmí být rozpuštěné! Pak zakryjeme folií a necháme kynout. Těsto musí zdvojnásobit objem.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme prameny a upleteme cop. Briošku můžeme péct na plechu, ale když ji dáme do formy, bude vyšší. Formu vytřeme máslem.
Krok 3: Opět necháme vykynout. Pak ji opatrně natřeme pomocí štětečku rozšlehaným žloutkem se smetanou.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 C, asi 35-40 minut podle trouby. Hotovou vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. S marmeládou chutná skvěle.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 C, asi 35-40 minut podle trouby. Hotovou vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. S marmeládou chutná skvěle.
Zveřejněno 25. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z28E
Moje poznámka
Brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z28E
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 1 hodinou
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 7 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 8 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 2 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 2 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 3 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 5 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 6 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 7 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 8 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí sušené,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
sůl,
máslo,
smetana
Komentáře (6)