Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,87 g |
| Tuky | 192,96 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Moje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
bretaňský koláč,
bretańský koláč far,
bretańský far,
far bretaňský koláč,
bretaňský čokoládový koláč,
koláč far,
far koláč,
far recept,
bretaňský řízek,
bretansky kolac recept,
bretonsky kolac far,
bretonský koláč,
bretaňský čokoládový dort,
bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem,
far-bretanský koláč,
recepty z fary,
bretonsky far,
bretansky svestkovy kolac,
bretaňský moučník,
bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko plnotučné,
rum,
cukr vanilinový,
švestky sušené
Komentáře (18)
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?