Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,87 g |
| Tuky | 192,96 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Moje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 18 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 18 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 59 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Tématické fráze:
bretaňský koláč,
bretańský koláč far,
bretańský far,
far bretaňský koláč,
bretaňský čokoládový koláč,
koláč far,
far koláč,
far recept,
bretaňský řízek,
bretansky kolac recept,
bretonsky kolac far,
bretonský koláč,
bretaňský čokoládový dort,
bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem,
far-bretanský koláč,
recepty z fary,
bretonsky far,
bretansky svestkovy kolac,
bretaňský moučník,
bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko plnotučné,
rum,
cukr vanilinový,
švestky sušené
Komentáře (18)
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?