Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 060 kJ / 9 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,40 g |
| Tuky | 342,30 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,93 g |
| Sacharidy | 1 399,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 10. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Moje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
olej,
voda,
bílek,
med,
potravinářské barvivo,
mandlové aroma
Komentáře (2)