Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 060 kJ / 9 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,40 g |
| Tuky | 342,30 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,93 g |
| Sacharidy | 1 399,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 10. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Moje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 5 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 6 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
olej,
voda,
bílek,
med,
potravinářské barvivo,
mandlové aroma
Komentáře (2)