Smetanové Lotus řezy
Skvělý dezert, pro který potřebujete minimum surovin. Pokud máte rádi tradiční medovník, ale nehrnete se do pečení, je pro Vás tento recept skvělým řešením. Nejlépe chutná uleželý, ale věřte, že pokud ochutnáte hned, dezert už uležet nejspíš nestihne.
Suroviny pro 6 porcí
Množství surovin je určeno na misku nebo pekáček o velikosti 30x20 cm.
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 150,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu ke šlehání nalijeme do vyšší nádoby, či do robota, přidáme sáček ztužovače a vanilkového cukru, vyšleháme na vysoké otáčky dotuha.
Krok 2: Vhodnou mísu vyložíme karamelovými sušenkami a potřeme vrstvou vyšlehané smetany.
Krok 3: Vrstvení dezertu opakujeme, vrstva sušenek, vrstva ušlehané smetany.
Krok 4: Poslední vrstva bude tvořena drtí ze zbylých sušenek, kterou si uděláme v mixéru, nebo je rozdrtíme válečkem na těsto.
Krok 5: Naplněnou misku zaklopíme nebo přikryjeme folií a uložíme do lednice, kde necháme uležet alespoň do druhého dne.
Krok 6: Podáváme ke kávě či čaji. Chutí se tento rychlý dezert velmi podobá pečenému medovníku, který je ovšem mnohem pracnější.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové Lotus řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4jQ7
Moje poznámka
Smetanové Lotus řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4jQ7
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Vývar z mletého masa
Přidáno před 2 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 5 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 4 minutami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 13 minutami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 49 minutami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 51 minutami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 52 minutami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Domácí langoše
Jan Nemec před 2 hodinami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
rezy z lotus susenek,
řezy ze sušenek lotus,
lotus řezy,
dort z lotusek,
dezert z lotusek,
řezy z lotusek,
medovnik z lotusek,
dezert z lotus sušenek,
rez z lotusek,
tiramisu z lotusek,
dezert ze sušenek lotus,
medovník ze sušenek lotus,
medovnik z lotus susenek,
řez ze sušenek lotus,
cheesecake z lotusek,
řezy lotus,
lotus dezert,
lotus řez,
rezy z lotus,
kuličky z lotusek
Suroviny:
sušenky karamelové,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový
Komentáře (15)
...a proto se smetana jen lehce ovoní vanilkovým cukrem a ani ten by tam být nemusel