Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staříčkovy zemáky s česnekem

I z běžných surovin můžeme snadným způsobem připravit pochoutku. Kolečka brambor dobře okořeníme a poté upečeme v troubě do růžova. Na závěr brambory promícháme s utřeným česnekem.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 341 kJ /
1 038 kcal
Bílkoviny32,52 g
Tuky1,17 g
Vláknina27,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 288 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy212,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka do pekáče. Krok 2: Každou vrstvu posypeme hojně kořením na brambory. Kdo solí málo, už nesolí, pokud koření obsahuje sůl. Posypeme kmínem a dále vrstvíme bramborová kolečka. Krok 3: Pekáč dáme do trouby asi na 200 °C, pokud možno na horký vzduch. Během pečení brambory opatrně promícháváme. Krok 4: Pečeme do růžova, pak vytáhneme a promícháme s utřeným česnekem, čím víc, tím lépe. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Další tipy na oblíbená bramborová jídla

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staříčkovy zemáky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZpg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staříčkovy zemáky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZpg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Podobně nám to dělám, musím pochválit, takhle je udělám musí to být vynikající.:-K

V receptu je česnek až po upečení.... Takže díky-dám ho před pečením ;)

Petra: No, ten česnek stratí pečením na síle. My ho máme rádi, tak ho dávám až po upečení brambor :-)

Dobrota, toho česneku tolik nemusím, ale brzo udělám :)

janakeslova@seznam.cz: podle smailíků fakt nevím, co si mám myslet. Pláč, smích, jazyk venku, palec hore, palec dole.. Tak co vlastně?;-)

janakeslova@seznam.cz 10. 8. 2012 13:44
;-(;-(:-(:-):-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-*:-S:-D:-)):-?:-!:-((:yes::no::-//

JANI,TAKÉ JE DĚLÁM...jen je krájím na menší měsíčky a sypu je grilovacím kořením nebo vegetou:yes:a hlavně je peču na sádle

Super brambuuurky Jani :yes:

Chutnalo a moc :-DAž som od radosti aj zabudla dať bod :-8ale už som to napravila :-)

Tak Ivano, já se koukám, co to mám na těch fotkách za kořenky a ony to nejsou moje fotky! :-)):-D:-)) Děkuji!!! To mám radost, že chutnalo;-)

Tak takéto "zemáky" by som teda mohla jesť každý deň.:-DJednoduché ale výborné :yes:

Jani, moje oblíbené :-)..Bodík..:yes:..Jen ten název koření mi také chybí. Mám doma jen koření na "Americké brambory pikantní". Zkusím zajít do Hypernovy a pokud tam bude, dám vědět.

Tématické fráze:
pecene zemaky, zemaky v troubě, zapékané zemáky, pecene zemaky v troube, zapecene zemaky, zemaky pecene v troube, koření na pečené brambory, zemaky na rozmarynu,cesneku a olivovem olej, výborné zemáky, francouské zemáky, recept pecene zemaky, francouzké zemáky, zemaky v troubě se slupkou, zemaky v troube recept, zapekany zemaky, pečené zemáky a zelenina, recepty na opekané zemáky, opekané zemáky, staříčkovy brambory, francouzké brambory na víc spůsobů

Suroviny:
brambory rané, sůl, kmín celý, koření na americké brambory, olej, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu