Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový koláč s rebarborou

Výborný a voňavý šlehačkový koláč je potřený tvarohovou náplní, posypaný kousky kyselkavé rebarbory a zasypaný skořicovou drobenkou. Snadný na přípravu a skvělý k nedělní snídani, nebo jako pohoštění pro přátele.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 912 kJ /
4 042 kcal
Bílkoviny122,59 g
Tuky180,93 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 729 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy466,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C. Krok 3: Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Krok 5: Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s kypřicím práškem, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech. Krok 7: Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho klademe na těsto. Krok 8: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh. Krok 9: Z cukru, másla a mouky připravíme promnutím mezi prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice. Krok 10: Pečeme asi 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu. Krok 11: Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.

TIP: 7 oblíbených receptů na letní koláče s ovocem

Zveřejněno 25. 5. 2018

Poznámka autora recepty73

Kdo si nepotrpí na tvaroh, posype koláč pouze rebarborou a žmolenkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lLG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Použila jsem směs různého ovoce a přidala do těsta čerstvou citronovou kůru. Dělala jsem jen těstíčko a ovoce. Koláč je opravdu vynikající, krásně nadýchaný a jemný:-).

fajn recept, i mně, pečící pouze kynuté, protože třené se mi nějak nedaří (srazí se) .. se povedla a byla výborná i když jsem si ji trochu upravila, vynechala tvaroh a rebarboru namíchala s broskvemi :-)

Ukládám si a děkuji. Je to asi 14 dnů, co jsem dělala šlehačkovou bábovku a byla také skvělá :yes::yes::yes:

... a navíc tvaroh neutralizuje kyselinu z rebarbory:-p

Tématické fráze:
rebarborovy kolac se slehackou, šlehačkový koláč, šlehačkový rebarborový koláč, rebarborovy kolac ze šlehačky, rebarborovy kolac se šlehačky, koláč z rebarborou a posypkou, rebarborový koláč z krupice, rebarborový koláč slehacka, rebarborový koláč šlehačkový, šlehačkový rebarborový koláč recepty, rebarborovy kolac se smetanou, rebarborový koláč se šlehačkou a tvarohem, rebarborový koláč se žmolenkou, ovocný koláč se šlehačkou, rebarborový koláč krupice, jak ochutit rebarboro na koláč, k rebarborový koláč se šlehačkou, zmolenkovy kolac s rebarborový koláč, recept koláč šlehačka tvaroh, šlehačkový kynutý koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, smetana ke šlehání, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkové aroma, rebarbora, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, skořice, tvaroh měkký, pudink vanilkový, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu