Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 885 kJ / 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,20 g |
Tuky | 0,84 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Pokud ne, postupujeme následovně: Čočku na sítku propereme a dáme do kastrůlku. Hokkaido zbavíme slupky, nakrájíme na drobno a přidáme k čočce. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 2: Když jsou čočka i dýně měkké, přidáme petržel a necháme ještě pár minut provařit. Necháme vodu zcela vyvařit a následně ještě přecedíme přes sítko. Krok 3: Dochutíme solí a mažeme na bagetku nebo krajíčky chleba.
Zveřejněno 29. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z červené čočky a dýně hokkaido - pro nejmenší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mp19
Moje poznámka
Pomazánka z červené čočky a dýně hokkaido - pro nejmenší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mp19
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 minutami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 5 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 3 minutami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 54 minutami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 2 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 3 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 3 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 4 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 4 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
recepty z dýně hokaido,
recept na pomazanku z dýně hokaido,
recepty dýně hokaido,
recepty z dyně dýně hokaido,
pomazanka z hokaido recept,
dýně hokaido recept,
recepty z dýně hokaido pomazánka,
pomazanky pro nejmensi,
čočka s hokaido
Suroviny:
čočka červená,
dýně hokkaido,
petržel,
sůl
Komentáře (8)
No a nebyla by výstižnější formulace: pasírovat, přepasírovat, přetřít, protlačit přes síto, nebo rozmixovat?
Myslím, že v tomto případě (mechanické zjemnění, homogenizace pomazánky) HOKKAIDO opravdu není potřeba loupat
No, na fotečce to vypadá jak podlábené
Že by vidličkou?