Špaldová kaše

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

300 ml rostlinného mléka
6 PL špaldových vloček
agave (nebo rýžový sirup, datlový sirup, javorový sirup)
ovoce
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mléko dáme do kastrůlku a přidáme vločky. Přivedeme k varu a vaříme 12-14 minut, za občasného míchání.

  2. Když kaše zhoustne, osladíme ji podle chuti a přidáme ovoce.

  3. Pokud použijeme meruňky, kaši posypeme kokosem, je to výborná kombinace.

Poznámka

Doba varu je variabilní, záleží na tom, jestli lžíce vloček budou zarovnané nebo vrchovaté, jaké se použije mléko...jde o to, aby kaše zhoustla, ale aby to nebyla tuhá hmota, která se dá krájet - prostě kašovitá konzistence.

Minimálně by kaše měla vřít 10 minut, pokud je tam stále moc tekutiny, vaříme o chvilku déle - proto je v popisu uvedených 12-14 minut, tak mi to vycházelo, ale někdo může chtít kaši řidší, proto si může čas upravit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldová kaše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo