Suroviny pro 90
90
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 517 kJ / 3 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,56 g |
| Tuky | 104,62 g |
| Vláknina | 17,15 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 505,65 g |
Postup přípravy
V určité chvíli se bude zdát, že se těsto zdrclo, ale ničeho se nebojte. Začněte postupně přisypávat suchou směs. Vše se spojí a těsto bude celistvé. Krok 3: Hotové těsto jsem přendala do misky, zakryla fólií a do druhého dne nechala v lednici. S těstem můžete pracovat ten den, ale doporučuji ho mít asi 30 minut v mrazáku. Těsto totiž dost lepí. takže k ruce připravte mouku a v případě potřeby vždy před tvarováním kuličky pomoučněte prsty a dlaně. Krok 4: Z těsta tvaruji kuličky o 10 g, které následně hojně obalím v moučkovém cukru. Cukr z kuliček neoklepávejte. Je opravdu důležité, aby šla na plech kulička s maximální vrstvou cukru. Krok 5: Kuličky na plech vyskládejte s mírným rozestupem, asi 2 cm, aby se při pečení neslepily. Krok 6: Plech s kuličkami vložte ještě na 30 minut do lednice a poté pečte ve vyhřáté troubě na 180°C, 12-15 minut. Krok 7: Po upečení jsem nechala sušenky dojít 10 minut na plechu a poté jsem je přendala vychladnout na mřížku. Krok 8: Dýňové koření:
nejprve jsem umlela: 2 lžičky nového koření, 2 lžičky hřebíčku. Přidala jsem 3 lžíce mleté skořice, 2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžičky mletého zázvoru.
Směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala. Krok 9: Dýňové pyré:
troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečícím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vám vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.
Zveřejněno 21. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové sušenky/Pumpkin crinkle cookies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ak23
Moje poznámka
Dýňové sušenky/Pumpkin crinkle cookies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ak23
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 31 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 2 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Tématické fráze:
dýňové cookies,
dýňove sušenky veganske,
dynove cokis,
dynove sušenky,
recepty z dýnového pyré,
americké dýňové sušenky,
dýňové sušenky blog
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr třtinový,
pyré dýňové,
vejce,
prášek do pečiva,
sůl,
koření dýňové,
Komentáře (4)