Hnízda z mletého masa plněná žampiony

Suroviny

cca 0,5 kg mletého hovězího masa
2 vejce
3 stroužky česneku
2 šalotky
kousek másla
sůl
kukuřičná strouhanka na případné zahuštění
150 g žampionů (1 balení)
kousek másla
sůl
mletý kmín
2-3 PL ovesné smetany
1 vejce na potření
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a na másle ji krátce orestujeme. Česnek prolisujeme.

  2. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, orestovanou šalotku, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Žampiony nakrájíme na plátky a na kousku másla je krátce orestujeme. Lehce osolíme, okmínujeme. Přidáme smetanu a pár minut mícháme.

  4. Pekáček vymažeme. Z mletého masa vytvoříme bochánky a klademe je na plech. Trochu je zploštíme a uprostřed skleničkou vytvoříme důlek, do kterého dáme žampiony.

  5. Vejce rozšleháme a potřeme jím okraje hnízd.

  6. Dáme do trouby a pečeme na cca 180 stupňů asi 40-50 minut - maso musí být hotové.

  7. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

V nějakém časopise jsem kdysi dávno viděla tento recept, už si ho nepamatuji, tak jsem ho vytvořila podle sebe.

Komentáře k receptu Hnízda z mletého masa plněná žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty z mletého masa mleté maso recepty recept z mleteho masa plněná bramborová hnízda recepty hnízda mleté maso se žampiony mleté maso a žampiony žampiony + mleté maso plněné zampiony mleté maso pečená hnízda z mletého masa plněná syrem mleté masé se se žampiony mleté se žampiony žampiony na kmíně recept žampiony plněné mleté mao mleté maso, žampiony žampiony recepty maso plněné žampiony balení mletého masa recept žampiony,mleté maso