

Masové kuličky v bramborových hnízdech
Suroviny
- 20 dkg hovězího krku
- 40 dkg vepřového bůčku
- sůl
- česnek
- majoránka
- mletý pepř
- 1 vejce
- 1/2 dcl Koňaku
- kvalitní slunečnicový olej
- Na kaši:
- oloupané brambory typ B nebo C
- sůl
- kurkuma
- 2 tavené sýry (Smetanito)
- na jemno nasekaná bazalka
- na jemno nasekaný libeček
- máslo
- Na salát:
- nové hlávkové zelí
- na jemno nasekaný kopr
- bílý pepř
- sůl
- cukr
- ocet
- kvalitní slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme.
Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Necháme další ½ hodinu odpočinout.
Oloupané brambory nakrájíme a v osolené vodě s přidáním špetky kurkumy uvaříme.
Scedíme, přidáme máslo, sýry, vyšleháme hladkou kaši, promícháme s bazalkou a libečkem, naplníme cukrářský rukáv a v máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací míse tvoříme bramborová hnízda.
Z masové směsi děláme kuličky, orestujeme v oleji, klademe do vytvořených hnízd a na cca 30 minut vložíme do vyhřáté trouby zapéct.
Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme, přidáme kopr, osolíme, opepříme, ocukrujeme, ooctujeme, zakápneme olejem, promícháme a necháme 10 minut odstát.
Poznámka od kuchařky
Hnízda se po upečení špatně porcují, proto bych doporučoval hnízda zapékat v malých zapékacích miskách(na jednu porci), po zapečení dozdobit a v nich podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové kuličky v bramborových hnízdech
-
-
Děkuji všem za přízeň
.
-
Tak to je nádhera. Bramborovou kaši milujeme, ale nikdy jsem ji nedělala se sýrem. A koňak do mletého masa taky vyzkouším. Díky za perfektní recept.
Už mám uloženo a posílám bodík.
-
-
Ježiš,to je moc pěkný,krásná fotka
-
Opět krása...
-
Jendo, ty bys měl fotit do kalendáře, nebo nějakých časopisů s recepty. Člověk koukne a hned má hlad. I chleba s hořčicí v tvém podání je pochoutka a to fakt myslím vážně
-
-
-
Jedním slovem - fantazie
Protože jsem pekla z kaše bramborové pusinky, tak mne tentokrát mimo zapečení masa s bramborovou kaší zaujalo i přidání sýru a bylinek do kaše. Rozhodně vyzkouším. Každopádně to i na talíři vypadá krásně
+9.
-
U receptů tohoto autora by měla být výstražná poznámka - Vstupovat jen s plným žaludkem.
Troufám si tvrdit, že i vegetariánovi zde musí zákonitě zapracovat Pavlovovy reflexy. Děvčata tu už několikrát psala, jaké mají problémy je na noc potlačit, já mám ty samé, jen v ranní hodině.
4. bodík je na místě a další chválení by bylo jen pouhým opakováním se.
-
Já naopak Jendovy recepty poznám hned podle názvu
. Kdo umí, ten umí. Někdo činí, druhý se jen kochá
Jen tak dál
-
jendo, vaše recepty začínám poznávat už podle fotek
ukládám a dávám bod, určitě vyzkouším
-
... no dobrá, zase se budu opakovat - super, bomba, fantastické, nádherně servírované, famózně nafocené.Jendo ty hračičko!
-
Jendo
co říct.Snad jen,že by tě jistě chtěla mít doma nejedna hospodyňka a ráda by se nechala tvými výtvory rozmazlovat
.Krása
.