Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dort, zdobený mléčným marcipánem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 497 kJ /
5 138 kcal
Bílkoviny131,90 g
Tuky263,55 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 1,64 g
Sůl3,97 g
Sacharidy535,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve ušleháme z bílků tuhý sníh. V elektrickém šlehači ušleháme žloutky, moučkový cukr, rum. vodu a olej do hustého krému, do kterého přidáme 1/4 sněhu a rozšleháme. Pak pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Potom lehce přimícháme sníh. Dortovou formu vymažeme tukem, na dno dáme pečící papír a boky formy posypeme polohrubou moukou. Těsto dáme do formy, kterou dáme do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme 50 minut . Krok 2: Z mléka, polohrubé mouky a vanilkových cukrů uvaříme hustou kaši, kterou musíme stále míchat, aby se v ní neudělaly hrudky. Hotovou kaši necháme za občasného zamíchání vychladnout, aby se neudělal škraloup. Do šlehače dáme změklou Heru, moučkový cukr a šleháme do pěny. Za stálého míchání pomalu přidáváme studenou kaši, rumové aroma a mícháme do našlehaného krému. Marcipán ze sušeného mléka uděláme tak, že dáme do sušeného mléka moučkový cukr a olej. Zamícháme. Do trošky vody dáme podle potřeby potravinářskou barvu, vezmeme část mléka a pomalu přidáváme vodu, abychom udělali tvárnou hmotu. Tak připravíme všechny barvy a každou zabalíme do folie, aby nevyschla. Mramor vytvoříme tak, že natrháme kousky obarvených těst, dáme je různě vedle sebe a vyválením válečkem se hmota hezky spojí. Spoje mokrým nožíkem jdou hezky zahladit . Krok 3: Studený dort rozkrojíme na 3 stejné části,pomažeme krémem a spojíme. Dort slabě pomažeme krémem, aby na něm držel mléčný marcipán, který vyválíme přes folii. Jinak těstíčko dělám na silikonovém válku, posypaném vanilkovým práškem. Dort, aby se leskl, potřu hotový štětečkem, namočeným ve studené vodě.

Zveřejněno 19. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort, zdobený mléčným marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4rK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort, zdobený mléčným marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4rK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak zamichatn snih na piškotový dort, mokry piškotový dort, hera piškotový dort, korpus piskot mramor, mokrý dort s marcipanem, aby se marcipán leskl, dort zdobený bílkem, drty zdobené marcipánem, aby se dort leskl, aby se dort leskl

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, rum, voda, prášek do pečiva, olej, tuk hera, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, rumové aroma, mléko sušené polotučné, olej, cukr moučkový, potravinářské barvivo, voda, aroma

Přidat fotografie receptu