Cikánská hovězí pečeně
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,97 g |
Tuky | 73,85 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 578 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 17,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso prošpikujeme slaninou a z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Maso vložíme na zpěněnou cibuli, opečeme ze všech stran a po opečení vše zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, chvilku restujeme a pak podlijeme vodou.
Krok 3: Necháme provařit a poté přimícháme rajčatový protlak. Vzniklou směs s masem přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do změknutí.
Krok 4: Mezitím očistíme a nakrájíme na kousky rajčata a papriky. Maso občas obrátíme a dle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Ke konci pečení přidáme papriky a rajčata. Spolu vše necháme propéct do úplného změknutí.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z nádoby a nakrájíme na porce. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Zveřejněno 26. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Moje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 23 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
cikánská pečeně,
cikánská hovězí pečeně,
cikánská hovězí pečeně recept,
recepty hovězí maso cikánská pečeně,
cikánská pečeně s rýží,
cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně,
cigánská pečeně,
hovězí cikanska pečeně,
cigánská hovězí pečeně,
hovězí pečeně s rýží,
cikánská hovězí,
pečené hovězí,
hovězí cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně recept,
hovězí maso recepty,
cikánské hovězí pecene,
hovezi pecene recepty,
recept na cikanskou,
recept na cikánskou pečeni
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
paprika,
rajče
Komentáře (6)