Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 367 kJ / 2 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,59 g |
Tuky | 92,56 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 367,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto, asi 1/3 necháme na ozdobnou mřížku, těsto rozválíme do formy, navršíme zavařeninu, ozdobíme mřížkou z 1/3 těsta a upečeme.
Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st C asi 20-30 minut.
Krok 3: Je vynikající, obzvláště druhý den, kdy patřičně zvláční.
Zveřejněno 18. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný koláč od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4Ar
Moje poznámka
Jemný koláč od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4Ar
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 12 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 19 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 1 hodinou
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 5 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 6 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 7 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 7 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 10 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 11 hodinami
Tématické fráze:
kolac od babicky,
vánočka od hekute,
jemný koláč
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do perníku,
cukr moučkový,
máslo,
med,
vejce,
sůl,
mléko,
tuk,
mouka,
Komentáře (2)