Pečená treska s tymiánem

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

2 citrony
800 g tresky (filet)
2 cibule
1 vejce
1/2 svazku tymiánu
4 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
2 stroužky česneku
sůl
mletý bílý pepř
hrst nasekané petrželky
1 lžíce hladké mouky
bylinky na ozdobení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Citrony omyjeme a osušíme. Z jednoho citronu ostrouháme kůru a dáme ji stranou. Pak z něj vymačkáme šťávu. Rybí filet omyjeme a osušíme, nakrájíme na porce a pokapeme asi 2 lžícemi citronové šťávy.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián opláchneme a lístky nasekáme najemno. Cibuli, polovinu tymiánu a citronovou kůru dáme do mísy a promícháme se 3 lžícemi oleje. Přidáme bobkový list a ke směsi prolisujeme česnek. Osolíme a opepříme. Porce ryby vložíme na 2 hodiny do této marinády.

  3. Zbytek tymiánu smícháme s nasekanou petrželkou. Vejce rozšleháme a lehce osolíme. Porce ryby vyjmeme z marinády a poprášíme moukou. Pak je obalíme ve vejci a nakonec v bylinkách.

  4. Tresku zvolna opečeme ve větší pánvi na zbylém rozehřátém oleji z obou stran a přitom ji opakovaně potíráme marinádou. Rybu podáváme se šťouchanými bramborami, zdobíme bylinkami a plátky citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečená treska s tymiánem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo