Velikonoční koláček à la volské oko

Bramborbrambor Kuchařka: Bramborbrambor

15 ks Cukroví , Bezlepkové 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

180 g cukru krupice na rozvar
380 ml vody
70 g cukru krupice
3 bílky
65 g cukru moučky
2 vanilkové cukry
200 g meruňkové zavařeniny
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit cukr krupici s vodou. Pokud se začne cukerný roztok vařit, začněte šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejte a odložte prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháte, zalijte cukerný roztok uvařený na 116–120 °C. Snižte rychlost a nechte hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamíchejte cukr moučku. Hmotu nanášejte lžící na pečicí papíry. Vytvarujte důlek na džem.

  2. Volská oka sušte na 100 °C, dokud se nebudou lehce odlepovat od pečicího papíru. Až budou volská oka hotová, vyplňte jejich střed džemem.

Poznámka

Sváteční dny jsou u nás vždy spojeny s tradičními pokrmy, kterými si můžeme umocnit čas pohody v době volna. Jak vypadá takový sváteční recept pro celiaky? Zkuste si připravit jeden velmi netradiční, a to volské oko na sladko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Velikonoční koláček à la volské oko

Zapomněl/a jsem heslo