Kvašáky
Pusťte se s námi do přípravy pikantních kvašáků, získají si vás na první kousnutí. Kvašená zelenina prospívá trávení i imunitě. Okurky s koprem, křenem a vinnými listy dáme do sklenice, zalijeme nálevem a pak necháme okurky týden až dva kvasit.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Někdo přidává na dno sklenice kousek chleba pro rychlejší kvašení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2023 10:06
21. 7. 2021 17:36
3. 8. 2018 18:38
19. 7. 2018 18:31
28. 7. 2017 10:45
20. 8. 2015 18:38
okurky jsou super!!!!!!!!!! bez různých pachutí
zkoušel jsem je ve všech upravách s koprem-pachut kopru cítíte pak 2 hodiny po požití kvašáku.(někdo to má třeba rád?)
žádný křen !!!-křenovky
ani žádné feferonky-pak ostré !
žádné vinné či jiné listy.
Dobrou chut.prostě klasika.
5. 8. 2015 13:16
5. 8. 2015 13:10
5. 8. 2015 11:14
5. 8. 2015 10:58
4. 8. 2015 21:54
29. 7. 2015 17:51
17. 7. 2015 14:05
5. 8. 2014 06:42
11. 6. 2014 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 6 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 17 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 18 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 49 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalé domácí kvašáky jsou českou variací na korejské pickles. Takhle snadno si je připravíte
Jak zpracovat sklizenou zeleninu. Můžeme ji usušit, zmrazit, zavařit nebo nechat zkysat
Kolik soli dát do kvašáků? Letní kvašené okurky mají báječnou chuť. Potřebují ale správnou dávku soli
Další recepty
Tématické fráze: nálev na kvašáky domácí kvašáky okurky kvašáky recept okurky kvasaky domácí kvašáky recept kvašáky do sklenic kvašáky nálev kvašaky okurky nejlepší recept na kvašáky recept na domací kvašaky recept na okurky kvašáky nálev na okurky kvašáky nálev kvašáky příprava kvašáků kvašáky bez vinného listu kvašené okurky recept recepty okurky kvasaky nakladani kvašáku kvašene okurky nejlepsi kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, kopr, křen, listy vinné, voda, sůl
Kvašáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwB0
35 názorů