Kvašáková polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 23,07 g |
Vláknina | 17,45 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 186 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2011 13:26
Eliza:super, že si sa odhodlala práve na realizáciu tohoto receptu!
26. 11. 2011 09:36
Polévka je výborná... Jsem ráda, že tu na mě i při soutěži zbyla, protože jsem ji určitě nedělala naposledy.
Jen jsem doladila špetkou cukru.
Jen jsem doladila špetkou cukru.
9. 7. 2010 15:31
Ivanka79, z normálnych čerstvých je tiež uhorková polievka studená - tarator. Dom sme mávali studené ovocné polievky (aj som pridala rec.), u nás nič neobvyklé, ale ja som z dola, z teplého kraja...pekný deň!
9. 7. 2010 15:27
Magdalenka,tak mne by to určite chutiloTiež robím kvasáky,ten kameninový súdok čaká ešte na terase,ale už sa teším keď ich budem môcť naložiť.Je to naozaj zvláštna polievka,ale môže to byť osviežujúce.Skúsim to,aj keď studenú polievku som ešte nikdy nejedla
9. 7. 2010 15:03
Colombo65, som si vedomá, že u väčšiny užívateľov tohoto webu recept nájde podobnú odozvu...Snáď ale niekoho inšpiruje a pochutná si, prípadne mu to nezachutí a povie, nikdy viac...iný sa aspoň začuduje a dozvie, že existuje aj niečo také ako kvasáková, príp. aj iné studené polievky...
U nás to rarita nebola. Onedlho si naložím kvasáky do kameninového súdka, nakladám také väčšie prerastené nakladačky, nie šalátové...nie je ich nikdy dosť.
U nás to rarita nebola. Onedlho si naložím kvasáky do kameninového súdka, nakladám také väčšie prerastené nakladačky, nie šalátové...nie je ich nikdy dosť.
9. 7. 2010 14:34
Kvašáky můžu a opakovaně, ale opravdu si nedovedu představit jíst z nich polévku a trpět u toho jak tu chutnou krásu budu mixovat - já zůstanu u klasiky - kousnu - když se zadaří postříkám kvasným lákem všechny okolo a šup do bříška. U nás studené polévky totiž nemáme v požadavcích a tudíž ani v nabídce
9. 7. 2010 11:20
Ale Eli, kúp si kilo - dve uhoriek, daj do veľkého pohára vykvasiť, za pár dní máš...ale ťažko uchrániť na polievku pred jedákmi...aspoň u nás, v horúčave strašne osviežujú a sú aj strašne zdravé...nestíham kvasiť.
9. 7. 2010 11:17
Magdalenko, díky. Takže rychlokvašky... Doufám, že než je budu mít, na recept nezapomenu , moc mě láká.
9. 7. 2010 10:35
Eliza, normálne kvasené uhorky - umyté uhorky zaliate slanou vodou (plus hroznový list, višňový list, chren, kopa kôpru, príp. len kôpor, je možné kvasenie urýchliť chlebom, ale vykvasia aj bez chleba) a nechať v teple vykvasiť, po pár dňoch neskutočná dobrota. Po vykvasení skladujeme v chladničke, báječne osviežujú. Ale majú špecifickú chuť - nemá ich každý rád. Poznám aj polievku varenú z kvasených uhoriek, tú som už roky nevarila. Patrí do kategórie starých receptov z receptára mamky.
9. 7. 2010 10:24
Polévka vypadá opravdu zajímavě. Magdalenko, myslíš rychlokvašky, nebo normální sterilované sladkokyselé okurky?
Rychlokvašky právě nemám, ale tchán je nakládá tak v půlce léta, to bychom mohli zkusit...
Rychlokvašky právě nemám, ale tchán je nakládá tak v půlce léta, to bychom mohli zkusit...
9. 7. 2010 09:52
Magdalenko, dobrej nápad na ryze letní a osvěžující polévečku a ten kopr do toho kysela, to je bezva chuť Dávám ti 1.boda
9. 7. 2010 08:24
Tak taková polívka by mě nikdy nenapadla, ale v těchto vedrech musí být super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: rychlokvašky recept sladkokyselé rychlokvašky kvasakova polivka polevka z rychlokvašek rychlokvašky top recepty rychlokvašky nakladaie uhoriek recepty polievka z kvasenych uhoriek polivka kvasakova polívka z kvašáku recept na rychlokvašky kvasakova polievka jak naložit kvašáky studená polévka z rychlokvašek kvašaková omačka polevka z kvasenych okurek sladkokyselé rychlokvašky recept kameninový kvašák hrnec kvašák polievka z rychlokvasiek
Suroviny: okurka čerstvá, okurka čerstvá, smetana zakysaná, voda, česnek, sůl, kopr
Kvašáková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7kB
12 názorů