Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Katak Kuchařka: Katak

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

kachní stehna 2 ks
sůl
kmín
jablka
víno červené
kysané červené zelí 500 g
rohlíky 3 ks
vejce 1 ks
zelená petrželka
sůl
trochu mléka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna omyjeme, nasolíme a nakmínujeme. Dáme péct spolu s jablky - pečeme 5 hodin na 110°C.

  2. Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut, zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy.

  3. Knedlík: rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce, přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Uděláme kuličky a vaříme v páře 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Tématické fráze: pečená kachní stehna v troubě pečení kachních stehen jak dlouho pect kachní stehna jak péct kachní stehna pečený karlovarský knedlík pečené kachní stehna v troubě kachni stehna na zeli pečená kachna,knedlík,zelí pečené kachní stehno pecena kachni stehna karlovarský knedlík pečený pečený kachní stehna pečený kachní stehna kuřecí stehna na červeném zelí kachna a červené zelí maso kachní stehna se zelím a s knedlíkem kachna se zelím a karlovarský s knedlíkem pečeme kachní stehna jak dlouho pečeme kachní stehna kachni stehna na jablkach