Postup přípravy
Krok 1: Pochoutka z ryb (z pera bratra spisovatele Oty Pavla):
"Pro tento recept se nejvíce hodí drobné ryby: plotice, proudníci, tloušti, podoustve, cejni a to velcí i malí. Dají se samozřejmě nakládat i ostatní druhy, ty se však už tak dobře neproleží, jako zmíněná droboť. Krok 2: Menší ryby neporcujeme, jen je po délce rozřízneme. Očištěné, vykuchané, zbavené ploutví dobře vypereme, necháme okapat, osolíme. Obalíme v mouce, vajíčku, strouhance, upečeme na oleji dozlatova, dáme vychladnout. Mezitím oloupáme a na kolečka nakrájíme cibuli. Uvaříme lák: jeden díl octa na dva až dva a půl dílu vody - podle toho, jak chceme mít ryby kyselé a jak brzo uleželé. Doporučuji střed, konkrétně litr octa a dva a čtvrt litru vody. Přidáme lžičku soli, pár plátků bobkového listu, několik kuliček pepře a nového koření, necháme přejít varem a odstavíme. Uvedená dávka stačí na pětilitrovou láhev. Krok 3: Do hliněné nádoby nebo do litrových, třílitrových či pětilitrových sklenic skládáme studené řízky z ryb, prokládáme kolečky syrové cibule. Po naplnění nádoby zalejeme studeným lákem. Uložíme do chladného sklípku, případně do lednice. Již za týden kosti změknou a můžeme se do ryb pustit. Ve studenu vydrží i měsíc. Totiž - vydržely by, kdybyste je dříve nesnědli."
Dobrou chuť vám přeje Hugo Pavel, řečený Hufák
"Pro tento recept se nejvíce hodí drobné ryby: plotice, proudníci, tloušti, podoustve, cejni a to velcí i malí. Dají se samozřejmě nakládat i ostatní druhy, ty se však už tak dobře neproleží, jako zmíněná droboť. Krok 2: Menší ryby neporcujeme, jen je po délce rozřízneme. Očištěné, vykuchané, zbavené ploutví dobře vypereme, necháme okapat, osolíme. Obalíme v mouce, vajíčku, strouhance, upečeme na oleji dozlatova, dáme vychladnout. Mezitím oloupáme a na kolečka nakrájíme cibuli. Uvaříme lák: jeden díl octa na dva až dva a půl dílu vody - podle toho, jak chceme mít ryby kyselé a jak brzo uleželé. Doporučuji střed, konkrétně litr octa a dva a čtvrt litru vody. Přidáme lžičku soli, pár plátků bobkového listu, několik kuliček pepře a nového koření, necháme přejít varem a odstavíme. Uvedená dávka stačí na pětilitrovou láhev. Krok 3: Do hliněné nádoby nebo do litrových, třílitrových či pětilitrových sklenic skládáme studené řízky z ryb, prokládáme kolečky syrové cibule. Po naplnění nádoby zalejeme studeným lákem. Uložíme do chladného sklípku, případně do lednice. Již za týden kosti změknou a můžeme se do ryb pustit. Ve studenu vydrží i měsíc. Totiž - vydržely by, kdybyste je dříve nesnědli."
Dobrou chuť vám přeje Hugo Pavel, řečený Hufák
Zveřejněno 26. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutka z ryb - pečenáče podle bratra spisovatele Oty Pavla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nv42
Moje poznámka
Pochoutka z ryb - pečenáče podle bratra spisovatele Oty Pavla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nv42
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 4 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 1 hodinou
Smažený sýr - smažák
radekhk před 1 hodinou
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 2 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 3 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 3 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 3 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 4 hodinami
Tématické fráze:
podoustev recepty,
recept na tlouště pečenáč,
tloušť jako pečenáče,
pečenáče z ryb,
pecenace od huga,
rybářské recepty jak nakládat ryby,
pečenáče pavel,
zavařování pečenáců z ryb
Suroviny:
cejn,
sůl,
strouhanka,
olej,
cibule,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.