Suroviny
Porce: Podle velikosti nakrájených porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 898 kJ / 6 429 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,92 g |
| Tuky | 276,80 g |
| Vláknina | 16,55 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 6,87 g |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 893,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši a dáme vychladnout. Než kaše vychladne, nakrájíme máslo na malé kousky, aby povolilo. Přidáme ho do studené kaše a mixérem rozmixujeme.
Krok 2: Pak připravíme ořechovou náplň. Ořechy po částech nasekáme nožem na malé kousky a dáme do misky. Máslo, moučkový cukr a med dáme do malého kastrůlku a pomalu rozehřejeme, aby se vše spojilo, vsypeme nasekané ořechy a promícháme.
Krok 3: Do mísy přesejeme moučkový cukr, přidáme trochu mouky, med, vejce a našleháme do hladkého krému. Lžíci mléka ohřejeme pomalu v malé mističce v mikrovlnné troubě, vsypeme do něj sodu a rozmícháme. Vlijeme do těsta, přidáme perníkové koření a zbytek mouky a uděláme těsto, buď v robotu, nebo ručně. Ustřihneme tři kusy pečícího papíru, pekáč po stranách a uprostřed vymažeme tukem, přilepíme papír, dáme polovičku těsta do středu pekáče a pomoučněnou rukou rozmačkáme po celém pekáčku. Těsto jemně posypeme moukou a uhladíme válečkem (nemáme-li, tak kulatou skleničkou). Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C ,25 minut jemně dozlatova.
Krok 4: Po upečení vytáhne i s papírem z pekáče, pekáč omyjeme, zase přilepíme pečící papír, těsto rozmačkáme, uhladíme a nasypeme na něj ořechovou náplň a rovnoměrně uhladíme. Dáme péct na 25-30 minut dozlatova. Těsto z pekáče vytáhneme i s pečícím papírem, pekáč omyjeme pečící papír dáme do pekáčku, tentokrát ho nevymažeme dáme do něj první upečený plát, na něj dáme všechen krém, přitiskneme na krém druhý plát s ořechy na vrchu, přikryjeme pečícím papírem, na který dáme prkénko a závaží a dáme do lednice proležet, až druhý den krájíme.
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový medovník pražáka Péti Nováka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4N7
Moje poznámka
Ořechový medovník pražáka Péti Nováka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4N7
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 9 hodinami
Margot kuličky
Junys před 10 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 10 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 10 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 10 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 12 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 12 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 13 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 13 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 13 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
rychly ořechovy medovník,
recept na medovník,
medovník s pernikova mouka,
recepty na medovník,
recepty medovník,
recept medovník
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
koření do perníku,
med tekutý,
mléko,
soda jedlá,
ořechy,
máslo,
cukr moučkový,
med,
mléko plnotučné,
cukr moučkový,
mouka hladká,
moučka bramborová,
cukr vanilkový,
máslo
Komentáře (1)