Utopenci - univerzál

StandaCB Kuchař: StandaCB

Studená kuchyně 0 názorů

Suroviny

1 kg špekáčků
600 ml vody
300 ml octa
cca 300 g cibule = 2 ks cibule (může být i mix žluté a červené)
špetka soli
1 lžička cukru
1 lžička hořčičného semínka (nemusí být)
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
8 kuliček pepře
plnotučná hořčice
mletý pepř
mletá sladká paprika
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme sklenici, do které budeme ukládat hotové utopence.
    Oloupeme cibuli, rozkrojíme na půlky a pak nakrájíme na tenké půlměsíčky.
    Utopenci: špekáčky oloupeme (pokud nemají přírodní střívko) a nakrojíme podélně (ale nedokrojíme). Uvnitř pomažeme hořčicí, posypeme trošku mletým pepřem a mletou paprikou a vložíme nakrájenou cibuli.
    Vkládáme na těsno do sklenice a proložíme i cibulí, která zbude.

  2. Do hrnce dáme vodu, ocet, špetku soli, cukr, nové koření, pepř, hořčičné semínko a bobkový list.
    Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Pak odstavíme a sundáme poklici, aby lák zchladl.

  3. Jakmile bude lák vychladlý (může být i teplý), zalijeme utopence tak, aby byly zcela potopeny a sklenici uzavřeme víčkem.

  4. Zcela vychladlou uzavřenou sklenici s utopenci dáme do lednice (nebo na jiné chladné a tmavé místo), kde je necháme alespoň týden uležet.

Poznámka

Někdo to nevydrží a utopence jí už po 5 dnech. Někdo je nechává uležet třeba i dva, nebo dokonce tři týdny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Utopenci - univerzál

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo