Citrónový candát filet s krémovým risottem

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Ryby 1 názor

Suroviny

400 g filetů z candáta s kůží
citrónové koření na rybu (citron, sůl, pepř)
Risotto:
120 g rýže Arborio
0,5 kostky kuřecího bujónu Mammita
citrónové koření na rybu (citron, sůl, pepř)
kůra z ½ citrónu
50 g sýra Ring tavený sýr light
50 g Eidamu 20%
bylinky na ozdobu (petrželová nať, pažitka)
kolečka citrónu na servírování
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto.
    Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové koření, kuřecí bujón, nastrouhanou citrónovou kůru a trochu vody. Vaříme a při vaření často mícháme. Postupně podléváme teplou vodou tak, aby se risotto vařilo vždy v malém množství vody.

  2. Když je rýže měkká, naposledy podlijeme, aby rýže byla cca z poloviny potopená. Zmírníme teplotu, aby se rýže dál nevařila, pouze se udržovala horká. Do risotta přidáme tavený sýr a nastrouhaný eidam. Důkladně rozmícháme, až se všechen sýr rozpustí.
    Hrnec přiklopíme poklicí, vypneme sporák a necháme rýži dojít. Mezitím upečeme rybu.

  3. Filety vložíme na nepřilnavou rozpálenou pánev nejprve kůží dolů. Na pečení nepotřebujeme žádný tuk. Opékáme po obou stranách dorůžova. Trvá to jen pár minut. Ryba se propeče rychle.

  4. Na talíř naservírujeme risotto, navrch položíme upečené filety, vedle na tenko nakrájená kolečka citrónu a nakonec posypeme trochou nasekané petrželové natě a pažitky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citrónový candát filet s krémovým risottem

Zapomněl/a jsem heslo