Znojemská z krůtího masa

Dana Krupsova Kuchařka: Dana Krupsova

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

5 krůtích plátků masa
100 g šunky
1 nožička kvalitního párku
1 větší cibule
2 větší mrkve
1 zeleninová paprika (nemusí být)
5 větších sladkokyselých okurek
mletý pepř
2 kostky zeleninového bujonu
3 lžičky plnotučné hořčice
hladká mouka
olej
sůl
sladká paprika na poprášení masa
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do sklovita na oleji. Přidáme sladkou papriku, přilijeme trochu vody, aby paprika nezhořkla, pak na kousky nakrájené osolené a opepřené maso a restujeme.

  2. Pak vložíme nadrobno nakrájenou šunku a párek, nakrájené kyselé okurky, mrkev, zeleninovou papriku nakrájenou na nudličky, bujon, okořeníme a dusíme do měkka. Podle potřeby ještě přiléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme hořčici a pak zahustíme hladkou moukou.

  3. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo bramborovými knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská z krůtího masa

  • Dana Krupsova Dana Krupsova(autorka receptu)

    Taky vás mám ráda. Ať se vám v životě daří:-):-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Dana Krupsova:
    No, no, no..., a není ten poslední komentář zbytečný:-(
    Račte si všimnout, že srettka: je i po něm v klidu:yes:
    No, patrně ji dokáže nadzvednout jen inteligentní člověk, že ;-):-8:-D

    Odpovědět

  • Dana Krupsova Dana Krupsova(autorka receptu)

    Dámo, mě může ze židle nadzvednout jen inteligentní člověk. Vaše ubohé komentování mne opravdu pobavilo :-):-):-):-). Jen tak dál:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Sabina_ondrejkova: tak tohle vypadá na zasloužilou pracovnici znojemské okurkárny, která si na Znojmo a okurky koukám nedá sáhnout:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Dana Krupsova Dana Krupsova(autorka receptu)

    Milá dámo, každý si může improvizovat podle své chuti. Tohle jídlo je na bázi "znojemské", akorát že dietnější. Je mi moc líto, že máte se sebou problém!!:-!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • Sabina_ondrejkova Sabina_ondrejkova

    Tohle Vám připadá jako znojemská? Se znojemskou to nemá absolutně nic společného.... Akorát kazíte dobrý recept, který svým způsobem reprezentuje Znojemskou kuchyni. Nechte si tyhle rádoby vylepšený recepty radši na doma a neprezentujte to na webu, je to hanba. :no:

    Odpovědět

  • Budu moc ráda:-):-)

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Určitě vyzkouším :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: znojemská omáčka z kruty

Zapomněl/a jsem heslo