Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní vaječné pohoštění

Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny a ozdobit pažitkou a kouskem uzeného lososa.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 43 min Doba přípravy: 34 min Doba tepelné úpravy: 9 min

43 min (34 min příprava + 9 min tepelná úprava)

17. 4. 2020 16:52

Suroviny pro 12 kusů

12 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 868 kJ / 1 642 kcal
Bílkoviny106,48 g
Tuky128,66 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 2,27 g
Sůl5,44 g
Sacharidy14,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto byla dnešní rychlovka, potřebovala jsem něco, co nezabere příliš času. Do náplně pokud možno nepřidávejte hořčici, ani česnek, protože takto vynikne jemná chuť nadýchané náplně, kterou na vyšší stupeň pozvedne právě uzený losos. Ale samozřejmě záleží na tom, co máte rádi, ve fantaziích a chutích nikomu nechci bránit.

Podávala jsem s čerstvou celozrnnou semínkovou bagetou.

Vhodné je k tomu pít dobré bílé víno. Místo pažitky lze použít také čerstvý kopr, nebo dát snítku rukoly.

Někdy servíruji na listu ledového salátu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

18. 4. 2020 02:18

hospodyne: Vůbec se nemáte za co omlouvat, máte pravdu a já nemám ve zvyku mlžit, natož lhát. Tento tácek mám více než 20 let, ale už jsem si vůbec nevzpomněla odkud ho mám, moje kuchyně je plná všemožných pomůcek, až Vy jste mi původ nyní připomněla.
Když sem Maruška Maris napsala, že by si přála tác na vajíčka, zadala jsem do vyhledávače tác na vajíčka v tomto znění a vyjelo mi mnoho zboží toho druhu.
Měla jsem málo času a za sebou docela náročný den, po pracovní i zdravotní stránce, tak jsem jen v rychlosti projela, zda ten můj tu najdu a jelikož jsem ho neviděla, tak jsem si řekla, že už se zřejmě vůbec nevyrábí a nechala jsem možnost výběru z ostatního zboží. Až nyní po přečtení příspěvků a rozběhlé diskuzi to chci celé vysvětlit, určitě nebylo mým záměrem nikoho uvést v omyl a tvrdit, že je to porcelán.
Chci věřit tomu, že na těchto stránkách řadě hodnotíme jídlo, které jsme zhotovili a toto vzniklo opravdu neúmyslně.
Simonko :-K, děkuji, že jsi se mě zastala, ale toto bych jistě nenechala bez odezvy. Je tu mnoho chytrých a šikovných lidí a určitě bych si nedovolila nikoho "oblbovat". Zde se přijde na vše, vidíme to už jen z toho kdy sem někteří lidé podsouvají cizí fotografie jídel a okamžitě je na to reakce.
To, že nebyl můj úmysl prezentovat plast za porcelán, je patrné i z toho, kdy jsem k přiloženému odkazu hned v úvodu napsala: Zde jsou ODKAZY na tác, myšleno všeobecně a ne na ten můj. Nakonec si lze všimnout, že v odkazu není jen nabídka porcelánového zboží, ale i ostatních materiálů. Určitě i kdyby tu nevznikla tato diskuze, bych to sem nyní napsala sama. V kuchyňských potřebách se vyžívám, je to moje až úchylka a kuchyně je pro mě to, co pro muže garáž, jen bych na ni potřebovala "hangár". Takže kromě stříbra za ty roky mám vše, od porcelánu, keramiky, skla, plechu, až po pomůcky plastové.
Proto ještě jednou vše uvádím na pravou míru, byla to nešťastná shoda náhod a velmi mě to mrzí :-(. Věřím, že jste to i pochopili, za což děkuji :-K a mnozí, kdo mě za ty roky tu znají, ví, že lhát není můj styl.
Také jsem se nabídkou nechala zlákat a další, tentokrát porcelánový tác, budu objednávat :-K;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 4. 2020 23:38

hospodyne: ono je někdy dobré si přečíst aj ty komentáře,člobrda je pak v obraze,a nemyslím,že by to bylo na dlouho.No já to dělám,není na škodu si to přečíst,protože co názor....že!!!!;-);-);-):-K

MiskaM MiskaM

17. 4. 2020 23:08

Moc krásné :-K :yes: hned bych si dala ale to by až byla škoda jíst jak to máš krásně načinčané Jani <3

hospodyne

17. 4. 2020 22:42

Simona Skolakova: no, ono to až tak nepozornost nebyla. Recept se mi líbil a nepotřebovala jsem číst pochvalné komentáře od všech jiných, tak jsem je jen tak přeběhla. A protože jsem pohledově stejný talíř i s těmi piditečičkami dnes držela v ruce... a dál to znáte

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 4. 2020 22:29

hospodyne: no vidíte,když je člobrda nepozorný,co může ač nerad způsobit;-),ale jsme lidé,věřím,že to nebyl úmysl,ale Vaše nepozornost,tak si myslím,že jsme si to vysvětlily a vše dobré,ano???:-K:-K:-K:-K:-K

hospodyne

17. 4. 2020 22:26

Simona Skolakova:, yanull Velice, ale opravdu velice se omlouvám. Nechtěla jsem nikoho urazit, natož zarmoutit. Nepřečetla jsem si odkaz. Ale úplnou shodou okolností jsem takový, ale plastový, talíř viděla zrovna dnes v železářství, kde mají i spoustu domácích potřeb. A protože od té firmy mám doma pár věcí, hned jsem si ho všimla. V dobré víře jsem chtěla upozornit, že je lehce dostupný. A jak praví klasik : cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.;-(

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 4. 2020 22:16

hospodyne: to nemyslíte vážně,že:-O:-OYanullku znám 10let,ta by nedala jentak odkaz na porcelán kdyby to bylo plastové,ta by to řekla na rovinu!!!!Myslím???????Jak píšete???????Není to od Vás fééér!!!!!!Buď víte pak to beru,ale myslím?????Víte,že můžete člobrdovi ublížit????

hospodyne

17. 4. 2020 21:55

Myslím, že je to plastový Párty talíř z Reproplastu Kladno. Stojí kolem čtyřiceti korun.:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 4. 2020 19:46

Moc se mi receptík líbí a to servírování na tom porcelánu je krásné;-):yes::yes:taky jsem jukla na odkaz a myslím,že neodolám:-K:yes:

Eja57 Eja57

17. 4. 2020 18:56

Krásná prezentace:yes: Plněná vajíčka jsou velmi vděčné pohoštění, taky mám ráda jen jednoduchou "náplň" a dochutit oblohou - uzený losos, kaviár....Velká piplačka jsou plněná křepelčí, to jen pro vzácné hosty...
Ten talíř je úžasný, dovedu si ho představit i na nějaká "tapas", dík za tip:-K

maris maris

17. 4. 2020 17:41

mika59: :-), no je to problém:-8

mika59 mika59

17. 4. 2020 17:37

maris: Jsem na to stejně..:-)

maris maris

17. 4. 2020 17:36

yanull: Jani děkuju, ten odkaz jsi mi snad ani neměla dávat, teď nebudu vědět co by ;-):-D

mika59 mika59

17. 4. 2020 17:33

yanull: Jani nemáš vůbec zač..I u nás jsou slepičky vzorové :yes: .Někdy mám pocit, že máme více vajíček než slepic..:-D:-D

yanull yanull

17. 4. 2020 17:26

mika59: Miládko, děkuji, od Tebe to obzvlášť potěší :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: vejce, sýr, sýr smetanový, máslo, majonéza, sůl, pepř bílý mletý, losos, pažitka

TopRecepty.cz

Jarní vaječné pohoštění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz7p