Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 993 kJ / 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,10 g |
| Tuky | 7,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice.
Krok 2: Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Moje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 32 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 36 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 36 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 53 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 53 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
solamyl,
šťáva citronová,
soda jedlá,
strouhanka,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (5)
lžička citronové šťávy + 1/2 lžičky jedlé sody
Proč sodou neutralizovat kyselinu citronovou, proč