

Malinový / ostružinový dort, řez, pohár - nepečený
Suroviny
- 1/2 kg malin (čerstvé nebo mražené)
- 1 vanilkový pudink
- dětské nebo cukrářské piškoty
- cukr krupice dle chuti
Postup přípravy receptu
Maliny / ostružiny dáme jen krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko (cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do půllitru tekutiny. Na chuti to neubere, maliny i ostružiny jsou velice aromatické a pikantní. Malinovou / ostružinovou šťávu (4 dl) dáme do kastrůlku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink rozmíchaný v 1 dl chladné šťávy a krátce povaříme.
Připravíme dortovou formu, pekáček, mísu, poháry, silikonové formičky na muffiny... . Nádobí podle našeho výběru vytřeme olejem nebo vyložíme potravinářskou fólií, aby šel vychlazený dort, řez... dobře vyklopit. Malinový pudink vaříme v množství, které budeme potřebovat, podle toho dávku ingrediencí navýšíme. Na dort nebo řezy použijeme třeba i tři až čtyřnásobnou porci. Vše záleží na naší chuti a počtu strávníků.
Na dno například misky dáme piškoty, které potřeme malinovým / ostružinovým pudinkem, na pudink dáme opět piškoty, pak zase pudink, piškoty..., až nám nezbyde žádný pudink. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, aby piškoty zvlhly a podáváme třeba s kopečkem šlehačky, zmrzliny, jogurtu... Mezi vrstvy můžeme přihodit i pár čerstvých malin. Kdo chce, může pudink nalít na pečený korpus, pak nechat zchladnout a potřít vrstvou smetanového krému. Prostě podle toho, jak se nám zrovna chce a kolik máme času.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malinový / ostružinový dort, řez, pohár - nepečený
-
Eja57: ...pecičky malin a ostružin u nás projdou jen v ovoci v čerstvém stavu, to nikomu nevadí
...dokonce i rybízový koláč mládež obejde velkým obloukem
-
Krása, ta muffinková bábovička
( Nám malinová zrníčka nevadí, maliny jsou maliny, takže jen rozkutruji tyčákem na kaši, vmíchám do hotového hustého pudinku z jen 2/3 tekutiny, ale ne mléka ale vody, a vrstvím piškoty, pudink, piškoty, mascarpone a tak pořád dokola, želatina není potřeba, stačí noc v lednici....) -
Marie Svarcova: ...děkuji
...a kdyby byla z fotky cítit i ta malinová vůně...
-