Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí ke zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná na sladko i na slano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Suroviny pro 1 dávka
6 skleniček po 300 g
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 657 kJ / 2 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,70 g |
| Tuky | 122,00 g |
| Vláknina | 140,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 72 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a nejlépe pomocí lžíce vydlabeme vnitřky se semeny. Poté cukety nahrubo nastrouháme.
Krok 2: V širokém kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a přidáme nastrouhané cukety. Promícháme a na středním plameni za neustálého míchání dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Krok 3: Podušené cukety plníme do sklenic cca 0,5 cm pod okraj sklenice. Okraj sklenice očistíme a uzavřeme víčky.
Krok 4: Naplněné sklenice dáme do hrnce, napustíme vodu 1 cm pod okraj sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 °C. Poté sklenice z hrnce vyjmeme.
Krok 5: Takto připravená cuketa se může použít do různých polévek, omáček i pod maso. Dá se také připravit jako sladký dezert s přidáním želatiny, smetany a ovoce.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Moje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 5 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený sýrový květák
Milahu před 3 minutami
Jednoduchá jablečná buchta
Filipsimek před 5 minutami
Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou
Denade před 1 hodinou
Kančí se šípkovou omáčkou
DavidLute před 1 hodinou
Banánové sušenky
Annanas před 1 hodinou
Kynutá bábovka s perníkovou náplní
Covecka před 1 hodinou
Hrníčkové knedlíky malinko jinak
Veronika235 před 2 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Vlastik58 před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Merylas před 2 hodinami
Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
gabrus před 2 hodinami
Komentáře (5)
Škoda času.
Ale chtěla jsem čistou cuketu.
Tak nevím zda jsem málo podusila než jak píšete nebo málo sterilovala.
A taky jsem dala úplně nová šroubovací víčka.
Tím že jste odepsala tak mě to nedá a ještě zkusím .😉