Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořská rybí polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 106 kJ /
742 kcal
Bílkoviny100,20 g
Tuky23,03 g
Vláknina14,46 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,10 g
Sacharidy28,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí maso nakrájíme na širší proužky. Papriku, bramboru, cibuli očistíme a nakrájíme na kostky, rajčátka opláchneme, cibuli a česnek jemně nasekáme. Krok 2: V rozehřáté hluboké pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a cibuli necháme zpěnit, přidáme česnek a promícháme. Vložíme nakrájenou bramboru, zalijeme vývarem nebo jen vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, přidáme papriky a rybí proužky a dovaříme do změknutí, asi 3 minuty. Krok 3: Nakonec přidáme krevety, rajčátka a už jen velmi krátce povaříme 1 max. 2 minuty. Dle potřeby přidáme sůl a na talíři posypeme nasekanými bylinkami (libeček, koriandr, petrželka, pažitka apod.).

Zveřejněno 28. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxL3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z ryb, krevety, máslo, olej olivový, cibule, česnek, rajče cherry, brambory, paprika, koření polévkové, koriandr sušený, pepř bílý, chilli, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu