Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky od Nely

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nela_senzjuk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít i jako ozdobu na dorty. Jejich příprava se může zdát být náročná, ale vlastně na tom nic není.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 249 kJ /
538 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy120,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky začněte šlehat a postupně přidávejte cukr. Vyšlehejte pevný sníh. Krok 2: Připravte plech vyložený pečicím papírem, naplňte cukrářské sáčky a tvarujte pusinky. Pokud je nemáte, tvarujte pusinky lžičkou. Krok 3: Pusinky sušíme v LEHCE vyhřáté troubě na 150 °C 15 minut, potom snížíme teplotu na 50 °C a sušíme ještě 10 minut nebo i déle. Hotové pusinky poznáte tak, že se dají z pečicího papíru lehce sloupnout.

TIP: Jak upéct křehké sněhové pusinky

Zveřejněno 31. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky od Nely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A33O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky od Nely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A33O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

nela_senzjuk: s recepty sem vždy přidáváme pouze fota vlastní, bez výjimky. Je to ostatně psáno přímo na stránce, kde recept vypisujete a vkládáte. Tohle cizí foto mažu.

To vypadá jak něco umělého.

No tak fotka jistě není autorky...a mohla by případné zájemce o vyzkoušení receptu hodně zklamat....doba "sušení" je nesmysl jak píše AlzbetinaPrk, recept je sice poměrem ok, ale takhle ostré špičky s tímto receptem dokáže asi jen kouzelník....

Hlavní fotka asi není vaše...
https://gramho.com/media/2241009061808076193

No nevím, ale za 25 minut nemůžou být žádné pusinky hotové. Pokud by to někdo zkoušel poprvé podle tohoto receptu, mohl by být pořádně zklamán :-(

Suroviny:
bílek, cukr krupice

Přidat fotografie receptu