Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 591 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,09 g |
Tuky | 88,51 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 41,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
Krok 2: Líčka z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme v kastrolu na oleji, aby se zatáhla a vyjmeme. Do tuku dáme napůl vysmahnout špek, k němu osmažit cibuli a kořenovou zeleninu – promícháváme, dokud hezky nevoní. Potom zasmahneme na chvilku česnek. Vrátíme opečená líčka, přidáme bylinky, koření, citron a zalijeme vínem. Necháme povařit cca 15 minut, dolijeme vývar, zakryjeme pokličkou a dáme do trouby cca na 45 - 60 minut dusit na 180 stupňů. Ke konci sundáme pokličku, aby se přebytečná tekutina trochu odpařila a líčka lehce opekla.
Krok 3: Když jsou líčka měkká, vyndáme je zatím stranou a ve šťávě necháme rozpustit hodně studený plátek másla. Vyjmeme kuličky pepře a nového koření, bobkový list a zbytky citronové kůry, případně i bylinky (já je však nechávám). Šťáva většinou již další péči nepotřebuje, ale kdo chce, může podle chuti přisolit, připepřit, event. přisladit. Líčka vrátíme prohřát do šťávy a podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PEA
Moje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PEA
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 13 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
špek,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
tymián,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
citron,
víno červené,
vývar hovězí,
máslo,
cukr
Komentáře (4)
( Tedy ale s rýží líčka....barbarství...jako na fotce jedině s kaší...