Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 431 kJ / 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,28 g |
| Tuky | 5,04 g |
| Vláknina | 43,40 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 102,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři naklepané kotlety potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme je do ohnivzdorné misky vytřené olejem a zakapeme olejem i maso. Poklademe plátky uzeného sýra, kolečky cibule a dáme do ledničky odležet.
Krok 2: Zalijeme hrnkem mléka tak, aby horní část masa nebyla pod tekutinou, a v předehřáté troubě pečeme odkryté asi 1 hodinu. Pokud sýr rychle tmavne, přikryjeme pekáček kouskem peč. papíru. Mléko se úplně odpaří a maso je velmi křehké.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpX5
Moje poznámka
Křehké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpX5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
kotleta,
česnek,
sůl,
olej,
sýr plátkový,
cibule,
mléko
Komentáře (3)