Telecí řízek na bílém víně

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

2 telecí řízky z kýty
mletý pepř čtyř barev
mořská sůl
1 tenčí plátek másla
2 dl bílého vína (použila jsem bílé Chardonnay)
1 lžička třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Řízky jemně osolíme, opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme máslo, na něj dáme řízky (pozor, může prskat) a z každé strany podle tloušťky masa osmahneme cca 1 minutu. 

  2. Vyndáme z pánve, přilijeme víno, ztlumíme žár a necháme víno smísit s vypečenou šťávou z masa. Za neustálého míchání přisypeme cukr a vzniklou šťávou přelijeme maso na talíři.

Komentáře k receptu Telecí řízek na bílém víně

  • casino casino

    No, docela OK
    No, mušky by se našly
    No, ale ta masařka je k nepřehlédnutí
    ...pokud pouze smísíme 2 dl sic! vína se šťávou - s jakou VYPEČENOU šťávou :-? (a cukrem) tak se to telátko bez dalšího naučí plavat, že ;-)

    Odpovědět