Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty - jako šátečky

U tvarohových buchet vázaných tímto způsobem si můžete být jisti, že vám z nich náplň nevyteče. Navíc tato tvarohová náplň velice dobře drží svůj tvar a lze ji použít i při zdobení koláčů.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kynutí těsta

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

30. 7. 2009 17:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

24-30 kusů

Nutriční hodnoty

Energie13 316 kJ / 3 183 kcal
Bílkoviny108,71 g
Tuky94,52 g
Vláknina18,52 g
Cholesterol 674 mg
Sodík 746 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy465,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chtěla jsem udělat něco kynutého s tvarohem a vzpomněla jsem si na tvar burku, jinak poměr těsta jsem našla v časopise Recepty a dala méně cukru, kdo má rád víc sladké, dá 70 g cukru. Těsto můžeme udělat i v DP!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

8. 1. 2010 20:02

Petro J.(neregistrovaná)já jsem je dělala z této dávky a dělala jsem je větší. Dělávám tak ty buchty z toho samého těsta, tvarohovou směs dám doprostřed vyválené placky a zavinu jako štrůdl a i taky tak řežu-jsou z toho 2 nohavice a těsto se vyválí trochu víc. Tak vyzkoušej:-!třeba ti to bude víc vyhovovat. U nás jsou taky moc oblíbené:-p;-)

Petra J.

8. 1. 2010 19:39

Nasla jsem tento recept a je moc dobry. mam jenom jednu otazku...moje buchty byly mnohem mensi nez ty vase..udelala jste to z dvojte davky?
testo mi dobre vykynulo a vse bylo v poradku. Ja pouzivam suche drozdi ze sacku..
mohla by jste mi poradit jak mohu udelat vetsi buchty?

gabrusa

13. 11. 2009 17:53

Miluji tvaroh, tak sbírám všechny recepty kde se tvaroh vyskytne. :-) Jdu se do nich pustit, jen nevím, jak z třetinového množství pudinkového prášku a polovičního množství mléka uvařím hustý pudink. :-// Ale už na ně mám chuť. ;-) :yes:+

pipre pipre

30. 7. 2009 21:51

Bibi, vypadají opravdu moc dobře :yes: S tím promícháváním při kynutí máš pravdu..babička zase během kynutí několikrát poklepala těsto dlaní a splaskla ho :-) Já promíchávám také, někdy i poplaskávám :-)..Koukám, že děláš kynuté těsto jen ze žloutků jako já, celá vejce nikdy nedávám..asi zvyk :-)Buchty se mi zdají jemnější, než z celých vajec.:yes:+

Bibinka Bibinka

30. 7. 2009 18:11

Terezko, já jich mám 24(je to v receptu napsané)-teda už nemám, půl je snědeno:-!:-p a jinak jsme na to taky dvá, čím déle těsto kyne tím lépe, já nechávám tak hodinu a mezi tím 2x promíchám a myslím si, že se to 100% dojí, jsou dobré i další dny a třeba ke snídani paráda. Tak se do nich pusť a výsledek mi řekni-budu ráda;-):-D

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

30. 7. 2009 18:01

Vypadají opravdu skvěle! :-) Jenom se chci zeptat, jak dlouho těsto kyne?:yes::-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté buchty kynuté buchty recept buchty recepty tvarohové buchty kynuté buchty s jablky recept buchty kynuté buchty od babičky kynuté těsto na buchty burek kynute tvarohove buchty kynuté šátečky kynuté buchty s tvarohem kynuté buchty s jablky recepty kynute buchty s jablky buchty kynuté burek recept kynuté buchty tvarohové kynuté šátečky plněné tvarohem kynutá buchta kynute jablkove buchty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, máslo, sůl, mléko, kůra citronová, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, tvaroh, cukr moučkový, tuk

TopRecepty.cz

Kynuté buchty - jako šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrgP