Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 398 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,98 g |
Tuky | 57,67 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 365,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které bude asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme kusy podle toho, co z těsta chceme upéct (veky, bagety, bulky, rohlíky). Vytvarované pečivo na plechu necháme vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Moje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 1 hodinou
Mexický bramborový salát
wimra před 2 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 2 hodinami
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 6 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
sádlo,
droždí čerstvé
Komentáře (19)
No, nezanedbáme-li velikost odměrky a i kdybychom počítali s meniskem kapaliny, pak je vážení rozhodně přesnější
Ale avšak: "Šedivá je teorie, zelený strom života"