Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polníčkový salát s ananasem a arašídovou zálivkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 131 kJ /
748 kcal
Bílkoviny58,13 g
Tuky28,78 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,27 g
Sacharidy61,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Arašidové maslo necháme v mlieku na slabom plameni rozpustiť a vychladnúť. Osolíme, okoreníme a premiešame so šťavou. Krok 2: Na taniere rozdelíme polníček a pokvapkáme olivovým olejom. Krok 3: Do stredu dáme dresing. Krok 4: Okolo rozmiestnime rolky šunky a štvrtinky paradajok. Krok 5: Nakoniec posypeme malými kocôčkami ananásu.

TIP: Časté chyby při přípravě silvestrovského pohoštění

Zveřejněno 28. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polníčkový salát s ananasem a arašídovou zálivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq5V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polníčkový salát s ananasem a arašídovou zálivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq5V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

magdalenka: Áno, arašidové maslo rozpustíš v tom mlieku, stačí 2-3 lyžice, podľa toho, koľko zálievky robíš, a potom vmiešaš do jogurtu. Dochutíš citrónovou šťavou, soľou a korením, lepšie je biele korenie a premiešaš. Zálievka nesmie veľmi tiecť, ten jogurt má ostať hustý, preto len 2-3 lyžice mlieka, v samotnom jogurte by sa arašidové maslo ťažko rozmiešavalo.;-)
Otvorené arašidové maslo držím v chladničke, bez problémov vydrží veľmi dlhý čas.

Arašidové maslo som v detstve ochutnala, keď nám ho poslali z Ameriky a nevedeli sme, čo s ním...:-D Nedávno som ho kúpila, lebo chcem použiť na ázijskú polievku. Zálievka na šalát ma zaujala.
Tejaja, prosím, to rozpustím v troche mlieka a zmiešam s jogurtom atď?

tejaja: Já mám dávnou vzpomínku na arašídové máslo z útlého dětství. Když skončila druhá světová, tak sem začali amíci posílat tzv. kozervy UNRA. Nepamatuji si toho moc, bylo mi tři a půl roku. Ale vím, že část toho šlo do škol, na svačiny pro školáky. Mezi jinými i tehdy lidově zvaná "buráková pomazánka". Maminky těch žáčků se střídaly, chodily odpoledne mazat krajíce na svačiny na druhý den. Jednou (měla jsem dva starší bratry) mne maminka vzala sebou a dala mně trochu té burákové pomazánky ochutnat. Nepamatuji si, jestli mi namazala krajíček, nebo jen dala ochutnávku. Ale bylo to mírně solené arašídové máslo a strašně moc mne zachutnalo. Já jsem ho pak ochutnala zase až teď, na stará kolena. Když se komunisti dostali v r.1948 k moci, odmítli tu poválečnou pomoc, protože byla od zlých kapitalistů. Jako dospělá, správného postupu neznalá, jsem se ho snažila doma vyrobit, mlela jsem buráky na makovém mlýnku, no byla to dřina a výsledek tedy nic moc. Ale teď už leta je to kde koupit, tak si tu, pro mne velikou dobrotu, kupuji. :-D;-):-K A tvůj salát si někdy udělám, všechno mám, jen nějaké to zelené lupení mi chybí. :-( Ale já si nějak poradím! ;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Keď sa pred rokmi objavilo u nás arašidové maslo, kúpila som. Samotné mi nechutnalo veľmi. Potom som kdesi objavila túto zálievku na šalát, skutočne už nepamätám, kde, a zachutila nám. :yes: A používam ju na šaláty často, je neskutočne dobrá. Vyskúšaj a uvidíš. ;-)

tejaja: Super salát! :yes:<3;-) Ujíždím na arašídovém másle, a hlavně když je použité na slaný způsob! :-8 Tohle bude dobrota:-! Mňááám:-Q:-8;-) :-K:-K:-K

Suroviny:
polníček, šunka, rajče cherry, ananas, olej olivový, jogurt, máslo arašídové, mléko, pepř bílý, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu