Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky plněné salámovou omeletou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Porce: 24 ks menších rohlíčků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 806 kJ /
3 300 kcal
Bílkoviny143,55 g
Tuky130,29 g
Vláknina19,96 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 6,29 g
Sůl15,29 g
Sacharidy379,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Těsto bude kynout a v té době uděláme omelety. Do kastrůlku dáme zhruba 3 lžíce oleje, necháme rozehřát, přidáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Odstavíme ze zdroje tepla a po chvíli promícháme s nastrouhaným salámem (strouháme na větších slzičkách). Hned v kastrůlku salám s cibulkou rozdělíme na čtyři díly- hromádky. Krok 3: Na střední teplotu necháme rozehřát pánev s nepřilnavým povrchem a jen lehce dno potřeme olejem. Používám silikonovou mašlovačku. Jedno vejce rozšleháme, vmícháme jeden díl připraveného salámu, dle potřeby lehce osolíme a můžeme přidat trochu čerstvě mletého pepře. Tuto směs dáme doprostřed pánve a rychle se snažíme rozetřít do většího kruhu. Pánev by neměla být hodně rozpálená. Když omeleta trochu ztuhne, otočíme ji na chvilku na druhou stranu a pak odložíme na talíř. Nepřipravujeme zbytečně dlouho, jen do ztuhnutí. Tímto způsobem uděláme čtyři omelety. Jde to rychle, omelety budou trochu silnější. Krok 4: Hotové vykynuté těsto vyjmeme z pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na čtyři díly a zpracujeme je do bochánků. Každý bochánek vyválíme do kruhu a kolečkem na pizzu rozdělíme na šest dílků. Omeletu taktéž rozdělíme na šest dílků, ukládáme na těsto a stočíme rohlíčky (viz foto). Rohlíčky ukládáme na plech s papírem na pečení nebo s teflonovou fólií. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem. Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a upečeme. Orientačně cca 15 minut. Po upečení odložíme na mřížku.

Zveřejněno 10. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné salámovou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD65

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné salámovou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD65

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, voda, jogurt, olej, cukr krupice, droždí čerstvé, olej, cibule, salám vysočina vcelku, pepř mletý, vejce, sůl, olej, vejce, sůl hrubozrnná, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu