Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémešníčky

Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

10. 1. 2021 09:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

32 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 480 kJ / 1 549 kcal
Bílkoviny69,20 g
Tuky45,60 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,84 g
Sacharidy214,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

10. 1. 2021 19:48

Marie Svarcova: U nás doma sa tiež podobne piekli krémeše. Na spodu plát lístkového cesta, na to krém ako máš v recepte, na to šľahačka, vrchný plát sa obyčajne pokrájal ešte pred pečením. Pokladal sa na naplnený plát. Ak sa nepokrájal a chceli sme to slávnostnejšie, polialo sa to celé čokoládovou polevou. A obyčajný krémeš - menej slávnostný býval dokonca bez šľahačky. Mamka v zime robila aj domáce lístkové cesto zo sádla.
Máš to krásne!

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 18:40

MamlajdaD: Moc děkuji :-) Já ,mám recept na krémeše také asi 45 let od tehdejší sousedky (Slovenky) ale krém byl úplně jiný a peklo se i jiné těsto. Kremeše jsou asi skvělé vždy :-K hezký večer.

MamlajdaD MamlajdaD

10. 1. 2021 18:34

Krémeše jsou skvělý, původně slovenský recept. ;-):-8 Mám už moc let dost podobný receptík od jedné zdravotní sestřičky, která je původem Slovenka a musím říct, že je to dost snadný a přitom vynikající zákusek! <3:-K Já už sladké téměř nepeču, ale krémeše můžu každému jen doporučit! Je to dobrota! :yes::yes::yes: Maruško Švarcová, máš to za 5! (Ne jako ve škole, ale jako počet hvězdiček! ;-):-D:-D) Zdravím! :-K:-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 15:30

hospodyne: dík za komentář :-) pokud je to pro víc lidí ani není ztužovač potřeba, rychle to zmizí (jsem už 6x prababička a znám to také) :-K hezký zbytek neděle

hospodyne

10. 1. 2021 14:51

:-KDík za připomenutí. Pekla je ke jmeninám prababička, která se v mém dětství už do kuchyně příliš netlačila. Ale měla 7 dětí a když přišly s celými rodinami gratulovat, bylo nás nahrůzu. A toto byl zákusek z hlediska hospodářství velmi laciný - všechno bylo doma.:-K Až na ten ztužovač!!:-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 13:40

zdenka.s: moc děkuji za komentář, ten krém je skvělý, prostě jsem to zkusila a překvapil mě chutí i lehkostí, zbytek jsem snědla samotný i když to obvykle nedělám (nemám ty máslové krémy ráda), podle chuti je možno přidat cukr, určitě se hodí i na různé řezy nebo poháry :-) hezký den :-K

zdenka.s zdenka.s

10. 1. 2021 13:25

Děkuji moc za fotopostup a skvělý popis :yes:
To bych mohla zvládnout i já :-D
Jsem zvědavá na ten sníh v horkém pudinku , ještě jsem to nikdy nedělala a ani neslyšela , ale nemám nejmenších pochyb, Vaše recepty , které jsem vyzkoušela , byly vždycky :yes::yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 13:10

sabipupp: děkuji :-) přeji hezký den

sabipupp sabipupp

10. 1. 2021 13:07

Mňam<3

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: těsto listové, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, vejce, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krémešníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Myrm