Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 krůtí stehna
1 lžička kmínu
drcená mořská sůl 
10 dkg špeku
15 mandlí
4 brambory
voda

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout, aby se dal krájet tak, že jím prošpikujeme maso. Mandle spaříme, zbavíme slupky a i jimi maso prošpikujeme, můžeme si pomoci nožem udělat menší zářezy a mandle do nich vložit.

  2. Zbytek špeku nasekáme na kostičky, na ně položíme krůtí maso, osolíme, okmínujeme, přilijeme asi deci vody a necháme v remosce péct cca jednu hodinu. V průběhu pečení můžeme příležitostně podlít další trochou vody. 

Komentáře k receptu Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi

K receptu nejsou žádné komentáře.