Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,02 g |
| Tuky | 146,59 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,58 g |
| Sacharidy | 58,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Moje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
roštěnec hovězí,
hořčice plnotučná,
vejce,
bok uzený,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (3)
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.