Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,02 g |
| Tuky | 146,59 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,58 g |
| Sacharidy | 58,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Moje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 12 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 11 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 11 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 14 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Suroviny:
roštěnec hovězí,
hořčice plnotučná,
vejce,
bok uzený,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (3)
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.