Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,02 g |
Tuky | 146,59 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,58 g |
Sacharidy | 58,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Moje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 21 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 7 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 9 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 13 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 13 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 15 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 16 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 19 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Suroviny:
roštěnec hovězí,
hořčice plnotučná,
vejce,
bok uzený,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (3)
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.