Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,02 g |
Tuky | 146,59 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,58 g |
Sacharidy | 58,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Moje poznámka
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 18 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové poháry
Nickusek před 15 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 31 minutami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 40 minutami
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 48 minutami
Kefírový koláč
Renata1101 před 54 minutami
Palačinky s džemem
kacaba10 před 1 hodinou
Krkovička na česneku
Ostluzina před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 11 hodinami
Suroviny:
roštěnec hovězí,
hořčice plnotučná,
vejce,
bok uzený,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (3)
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.